Νέα επίθεση του πρύτανη του ΔΠΘ Καραμπίνη στην κυβέρνηση

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, με αφορμή τις επιλογές του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το τμήμα μειονοτικών σπουδών και την ίδρυσή του όχι στο Δημοκρίτειο, αλλά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Καραμπίνης, κατήγγειλε υπόγειες διαδρομές, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το χατίρι κύκλων που θέλουν να απομακρύνουν την εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας από ανθρώπους που ξέρουν πώς να τη χειριστούν.

Μάλιστα ο ίδιος έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, με την οποία του γνωστοποιούσε το πρόβλημα και στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η δημιουργία των συγκεκριμένων εδρών στο ΑΠΘ, «εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την καταλληλόλητα της προετοιμασίες των εν λόγω εκπαιδευτικών».

Εξίσου ακατανόητη χαρακτηρίζεται η  λειτουργία στο εν λόγω τμήμα και αντίστοιχος τομέας σταθερής και συστηματικής επιμόρφωσης  των εκπαιδευτικών του Τουρκόγλωσσου προγράμματος και η  κατοχύρωση και ουσιαστική αναβάθμιση καθώς και αύξηση των κονδυλίων του ΠΤΔΕ του συγκεκριμένου Τομέα.

Διαβάστε ακόμη  Συγκρατημένοι οι εκδρομείς ενόψει του Πάσχα

«Η κοινότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) αλλά και όλοι οι πολίτες της Θράκης που ζούμε την καθημερινότητά της, εργαζόμαστε και προσδοκούμε σε ένα αύριο εξωστρεφές, με τις πλειονοτικές και μειονοτικές κοινότητες να συνομιλούν, να συνυπάρχουν αρμονικά  και να προκόβουν μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, παρακολουθούμε με προσοχή και έντονο προβληματισμό τη συνέχεια του αφηγήματος, “η εκπαίδευση των μελλοντικών εκπαιδευτικών του μειονοτικού προγράμματος  εκτός Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και εκτός Θράκης”, το οποίο τείνει να αναχθεί σε πρωταρχικό διακύβευμα για ορισμένους κύκλους δράσης», αναφέρει η επιστολή της Πρυτανείας του ΔΠΘ.