Νέα και ενδιαφέροντα ευρήματα στον δρόμο Μαρωνείας – Δικέλλων / Ξεκινούν οι εργασίες στην Μαξιμιανούπολη

Στα νέα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο δρομο Μαρώνειας – Δικέλλων αναφέρθηκε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης Χρύσα Καραδήμα, στο πλαίσιο ομιλίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.


Η κα. Καραδήμα μίλησε για κάποια «πολύ ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με το θέατρο και με το κέντρο της πόλης, την κύρια δραστηριότητα των κατοίκων ανάμεσα στο Ιερό του Θεού Διονύσου και στο Θέατρο». Η κα. Καραδήμα κατέστησε σαφές ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα λάβει την τελική απόφαση ανάδειξής των ευρημάτων, παραπέμποντας στο ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού για το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα συμβεί. Σύμφωνα με την εκτίμηση της κας. Καραδήμα κάποια από τα λιγότερο σημαντικά ευρήματα θα αντιμετωπιστούν με κατάχωση και κάποια θα διατηρηθούν επισκέψιμα και θα γίνει μια μελέτη ανάδειξής τους.

Διαβάστε ακόμη  Αναβάλλεται η επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη


Στις αρχές του νέου έτους, θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Μαξιμιανούπολης. Όπως αποκαλύπτει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης «Εδώ και λίγο καιρό προετοιμάζουμε το εργοτάξιο μας και από τη νέα χρονιά θα αρχίσουν οι συντηρήσεις, οι στερεώσεις στο μνημείο αυτό, με στόχο να γίνει επισκέψιμο και να μπορέσουμε πραγματικά να το αναδείξουμε όπως του αξίζει».