Νέα καταδίκη για τα φυλλάδια κατά Άνθιμου και Ειρηναίου

Όχι ένα αλλά δυο δικαστήρια έγιναν σήμερα σε συνέχεια του θέματος με τα φυλλάδια κατά του Μητροπολίτη Άνθιμου, του Πρωτοσύγγελου της Ι.Μ Αλεξανδρουπόλεως Ειρηναίου και άλλων προσώπων. Η υπόθεση είχε αναστατώσει πριν μερικά χρόνια την τοπική κοινωνία.

Αυστηρές ποινές

Οι ποινές για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των φυλλαδίων όπως φαίνεται γίνονται όλο και πιο αυστηρές. Το δικαστήριο καταδίκασε τον εμπλεκόμενο πρώην Αρχιμανδρίτη σε 4 χρόνια για την μία υπόθεση των φυλλαδίων και σε 7 χρόνια φυλακής για τη δεύτερη. Και οι δυο ποινές είναι χωρίς αναστολή ενώ στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε ο κατηγορούμενος. Οι ποινές είναι πάντως εξαγοράσιμες σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli.gr.

Διαβάστε ακόμη  Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης

Συκοφαντία σε “3 τεύχη”

Όλες οι δίκες προέκυψαν μετά από μηνύσεις όχι μόνο του ίδιου του Μητροπολίτη αλλά και πολιτών ενώ ακολούθησαν έρευνες των αστυνομικών αρχών.  Συνολικά υπήρξαν 3 “τεύχη των φυλλαδίων” μέσα από τα οποία όπως προκύπτει από τις αποφάσεις των δικαστηρίων συκοφαντούνταν πολλά άτομα.  Οι ενδελεχείς έρευνες των αρχών οδήγησαν στον εντοπισμό των δημιουργών των φυλλαδίων.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι συγγραφέας των φυλλαδίων ήταν ο ίδιος ο πρώην Αρχιμανδρίτης ενώ ένα ακόμα άτομο καταδικάστηκε πριν λίγο καιρό ως ο άνθρωπος που μοίραζε τα φυλλάδια αυτά.