Νέα καταγγελία Περιφερειακού Συμβούλου για «αναλγησία του ΕΚΑΒ Θράκης»

Μετά από την καταγγελία πολίτη για μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό με αυτοκίνητο ιδιωτικής εταιρείας, το οποίο τον παράτησε στο πεζοδρόμιο αβοήθητο, και το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ διοίκησης Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ΕΚΑΒ, καταγράφεται μία ακόμη καταγγελία, αυτή τη φορά από τον Ιρφάν Χατζηγκενέ, Περιφερειακό Σύμβουλο Ξάνθης από την «Περιφερειακή Σύνθεση».

Ο ίδιος κάνει λόγο για αναλγησία του ΕΚΑΒ Θράκης, αλλά και όλων των εμπλεκομένων στον κλάδο της Υγείας στην περιοχή μας. Όπως καταγγέλλει, «στη σειρά με τα πολλά περιστατικά στα οποία οι ασθενείς δεν αντιμετωπίζονται με σεβασμό, έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμη κατά το οποίο μία συμπολίτισσα μας μετά από χειρουργική επέμβαση στη λεκάνη της στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, έπρεπε να βρει μόνη της τον τρόπο για να επιστρέψει στο σπίτι της!

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης, ωστόσο αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» και σημειώνει πως «οι ασθενείς δεν είναι αντικείμενα για να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων, ούτε η φροντίδα ενός ασθενούς τελειώνει στο Νοσοκομείο. Η μεταφορά ενός ανθρώπου από και προς το Νοσοκομείο δεν είναι μέρος της ιατρικής περίθαλψης που δικαιούται; Φυσικά και είναι! Ωστόσο οι κύριοι και οι κυρίες του ΕΚΑΒ και των διοικήσεων των Νοσοκομείων προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, απλώς και μόνο για να καλύψουν την ανεπάρκεια των υπηρεσιών που διοικούν.

Διαβάστε ακόμη  Προσφυγή WWF και Greenpeace για την ακύρωση της άδειας του FSRU Αλεξανδρούπολης

Αυτή η απαξίωση πρέπει να σταματήσει. Και οι κύριοι και οι κυρίες που ασκούν διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποια πλευρά της ιστορίας θέλουν να βρίσκονται. Ο ρόλος τους είναι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Εφόσον όμως επιλέγουν να μην τον υπηρετούν σωστά, τότε πρέπει να είναι έτοιμοι και έτοιμες να υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες».