Νέα μέτρα στο Δημόσιο: Πότε χρειάζεται rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες

Οι προϋποθέσεις για είσοδο των πολιτών στις υπηρεσίες του Δημοσίου

Νέα μέτρα στο Δημόσιο καθώς 3 προϋποθέσεις εισηγούνται οι ειδικοί για την είσοδο των πολιτώνστις δημόσιες υπηρεσίες, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr η επιτροπή των λοιμωξιολόγωνεισηγείται την είσοδο των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησηςή με rapid test. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα είναι άμεση ενώ δεν αποκλείεται η ισχύς του να ξεκινήσει από σήμερα Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου.

Εισήγηση για lockdown στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε «κόκκινο» επιδημιολογικό επίπεδο, καθώς έχει παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Στις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο επιδημιολογικό επίπεδο σημειώνεται ότι επιβάλλεται τοπικό lockdown. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν η τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη  Συγκινητική η δράση των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού για τα Τέμπη

Σημειώνεται ότι σε όλη τη βόρεια Ελλάδα ασκείται μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας και οι λοιμωξιολόγοι ζητούν μέτρα για να μην επαναληφθούν και φέτος οι συνθήκες του περασμένου Νοεμβρίου, όπου στη Θεσσαλονίκη οι ΜΕΘ είχαν γεμίσει.

Τα μέτρα που ισχύουν στις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο

Στις περιοχές που μπαίνουν σε mini lockdown ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Εθνος