Πρόκειται για την τρίτη παράταση που δίνεται για την ολοκλήρωση του έργου

Αρνητικός ο Δήμος Ορεστιάδας σε εργασίες εγκατάστασης οπτικής ίνας

Νέα παράταση ως το τέλος του 2022 δόθηκε στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ, η οποία έχει αναλάβει το έργο σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης έλαβε στις 31 Οκτωβρίου 2022 απόφαση παράτασης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής οδικής σύνδεσης με το νοσοκομείο. Το έργο είχε ξεκινήσει την περασμένη άνοιξη και σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα ήταν έτοιμο στα τέλη Ιουνίου. Στη συνέχεια, δόθηκε νέα παράταση ως τέλη Αυγούστου, άλλη μία ως τέλη Οκτώβρη και τώρα μία ακόμη ως τέλη του έτους.

Το θέμα της διάνοιξης μίας οδού που θα καθιστά πιο εύκολη και γρήγορη την πρόσβαση των ασθενοφόρων και των επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, αφού, όλα αυτά τα χρόνια, η κοντινότερη έξοδος προς το νοσοκομείο, ήταν αυτή της Μάκρης, η οποία βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά, ενώ η επόμενη έξοδος οδηγεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Με δεδομένο ότι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρονται περιστατικά όχι μόνο από την περιοχή, αλλά σχεδόν από όλη την Θράκη, η αμεσότερη πρόσβαση είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου.

Διαβάστε ακόμη  Στέλιος Πέτσας - Επέπληξε δημόσια την ΕΡΤ γιατί δεν του άρεσε ο τίτλος και έσπευσαν να τον αλλάξουν

 

«Όχι» από Δήμο Ορεστιάδας για δίκτυο οπτικών ινών

Στην απόρριψη αίτησης εταιρείας τηλεπικοινωνιών για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή δικτύου οπτικών ινών στο Δήμο Ορεστιάδας» προχώρησε ο Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, για τους παρακάτω λόγους:

– μη προσδιορισμός Χώρου στην αναλυτική περιγραφή εργασιών για την μεταφορά και διαχείριση των προϊόντων εκσκαφών, λοιπών μπαζών κλπ.

– Εκπρόθεσμη κατάθεση απαιτούμενων εγγράφων.
Η εταιρεία θα πρέπει να υποβάλει νέα αίτηση.

Πηγή: gnomionline.gr – Κική Ηπειρώτου