Νέα βράβευση για την ταινία «Μπορείς κι εσύ» του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος»

Το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Κάστανος», με την ταινία «Μπορείς κι εσύ», κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Ταινίες Γυμνασίων» στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών Ταινιών με θέμα «Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο», που διοργανώθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους  και την  Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-22. Υπενθυμίζεται ότι η ταινία των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Μπορείς κι εσύ», έχει βραβευθεί ξανά, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καθώς και η απονομή των βραβείων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και  της 22ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής  Δημιουργίας – Camera Zizanio, 3 – 10 Δεκεμβρίου 2022, στον Πύργο Ηλείας.

Διαβάστε ακόμη  Ανακαλείται η άδεια της πρώην τράπεζας Έβρου

Οι νεαροί δημιουργοί, κατάφεραν μέσα από την ταινία τους, ενάντια στην κακοποίηση, στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, να ευαισθητοποιήσουν και να αφυπνήσουν μικρούς και μεγάλους.

Δυστυχώς σήμερα οι γυναικοκτονίες φαίνεται να παρουσιάζουν μία αυξητική τάση, καθιστώντας την έμφυλη βία και την προερχόμενη από αυτήν την βία κακοποίηση, σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα κοινωνικής παθογένειας. Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου κατάφεραν να πουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, σε μικρούς και μεγάλους ό,τι μπορούν και πρέπει να αντιδρούν σε κάθε μορφή βίας και να μη μένουν οι θεατές ή και τα θύματα μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=bgpu6P5YKkw&list=PLrugAxAK_GyHLbMkx0CfURilQuMD4P4ZK