Νέα υπόθεση τζιχαντιστών(;) στην Αλεξανδρούπολη

2 Ιρακινούς έπιασε το λιμενικό στην Αλεξανδρούπολη καθώς μετά από έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν να έχουν σε τροχόσπιστο ρυμουλκούμενο από όχημα, βαρύ οπλισμό. Την είδηση αποκάλυψε νωρίτερα το faros-24.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο Alexpoli.gr πριν λίγο, το λιμενικό παρακολουθούσε εδώ και μέρες τις κινήσεις τους καθώς οι 2 Ιρακινοί διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης. Σήμερα 13/2 έγινε έλεγχος στο τροχόσπιτο που ειχαν αφήσει στην περιοχή του λιμανιού και βρέθηκε βαρύς οπλισμός (χιλιάδες σφαίρες, 3 περίστροφα magnum 357,  και πολλά περίστροφα 22άρια).

Από την ανακριτική διαδικασία των ανδρών του λιμενικού προς το παρόν δεν προκύπτει ότι είναι γνωστοί σε ευρωπαϊκές αρχές για τρομοκρατία, όμως οι 2 προέρχονται από χώρα της Ευρώπης καθώς έχουν Βρετανική υπηκοότητα.

Διαβάστε ακόμη  Σε όλη την επικράτεια η δημιουργία «safe houses» για φιλοξενία γυναικών - θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Αύριο Κυριακή θα γίνει παραπομπή τους στον εισαγγελέα ,  το πιθανότερο όπως αναφέρει πηγή του Λιμενικού, με τις κατηγορίες της κατοχής όπλων και της απόπειρας τρομοκρατίας.

Κατά την ανακριτική διαδικασία επίσης δεν απάντησαν για ποιο λόγο είχαν τα όπλα, γιατί έμεναν στην Αλεξανδρούπολη εδώ και μέρες και ποιος ήταν ο προορισμός τους.

Newsroom Alexpoli.gr