Νέες αιχμές από το Μαξίμου σε Μαρινάκη – Άλλο ένα «χτύπημα» από τους Financial Times

Υποκρισία δίχως τέλος και θράσος χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος έφτασε σε σημείο να ισχυριστεί ότι «προφανώς» η Δικαιοσύνη θα καλέσει όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα – τα οποία έως τώρα η πλειοψηφία της Ν.Δ. είχε εξαιρέσει από την Εξεταστική Επιτροπή αναφορικά με το ζήτημα των υποκλοπών.

Financial Times: Ο χρόνος θα δείξει αν θα υπάρξει ξανά παραπομπή Μητσοτάκη για υποκλοπές

Συνέχεια σε μία ανοιχτή διαμάχη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος για άλλη μία φορά επιχείρησε να μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο αναφορικά με τις ευθύνες του Μαξίμου στο σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων. Με άλλα λόγια αυτό που απασχολεί το στρατηγείο της Ν.Δ. είναι ο εξαγνισμός και ο καθαγιασμός των υποκλοπών και φυσικά η αποποίηση οποιασδήποτε ευθύνης και συσχετισμού με το θέμα των υποκλοπών. Διότι κανείς δεν είναι διατεθημένος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Κατά την ενημέρωση λοιπόν των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου, δίχως να κατονομάσει φυσικά τον εκδότη, επευφημούσε «όλα αυτά που επιδιώκουν ορισμένοι κύκλοι να επικρατήσουν στην επικαιρότητα και στην πολιτική ζωή της χώρας» υποστηρίζοντας και πάλι χωρίς κανέναν δισταγμό πως κάποιοι προσπαθούν «να καταστήσουν μονοθεματικό θέμα στην ελληνική κοινωνία το ζήτημα των παρακολουθήσεων είτε μέσω των κακόβουλων λογισμικών, παντελώς παράνομα, είτε της περίπτωσης της νόμιμης επισύνδεσης του Νίκου Ανδρουλάκη». Αφήνοντας φυσικά πίσω του και ξεχνώντας όλα όσα πρεσβεύονται στην αρχή διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί μέσω των επισυνδέσεων του Predator, το δικαίωμα της ιδιωτικότητας παραβιάζεται με το πιο κατάφωρο τρόπο.

Πλην όσων ανέφερε ο κ. Οικονόμου δεν λησμόνησε να κατηγορήσει την αντιπολίτευση για «διάδοση» και «χαρτοπόλεμο αποκαλύψεων» που δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και τα μυαλά κοινών θνητών ανθρώπων. Εξέφρασε δε μάλιστα και τον προβληματισμό της κυβέρνησης για την ένταση και τον «επιχειρούμενο διχασμό» από την πλευρά της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για συνωμοσιολογία και χειρισμούς που ως τελικό στόχο έχουν να διακοπεί αυτό το πολυσήμαντο, το κοσμογονικό όπως το χαρακτήρισε, έργο των τριών χρόνων της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αντίθετα, έκρινε τον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μία τοποθέτηση «μεγάλης σαφήνειας», επαναλαμβάνοντας για νιοστή φορά ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μην μείνει καμία σκιά μέσα από θεσμικό τρόπο, και πως έχει ενεργοποιήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Φυσικά είναι απολύτως λογική αυτή η αλλεργία της κυβέρνησης σε σκιές και θαμμένους σκελετούς αφού επιχειρούν με απέλπιδο τρόπο να συγκαλύψουν το θέμα των υποκλοπών, που κάνει την γαλάζια παράταξη να ματώνει. Ωστόσο, ο Γιάννης Οικονόμου, παρέλειψε σκοπίμως; Να μας πει αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από αυτόν το διασυρμό, που έχει υποστεί η χώρα στον διεθνή τύπο θα καταργήσει την τροπολογία της, που στερούσε κάθε δικαίωμα σε όποιον πολίτη παρακολουθείται να ενημερώνεται σχετικά.

Διαβάστε ακόμη  Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών: ένα νέο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Έβρο

Παρόλο που η «γαλάζια» πλειοψηφία της αρμόδιας εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, προστάτεψε εμπλεκόμενα πρόσωπα της υπόθεσης, όπως τον ανιψιό του πρωθυπουργού, να καταθέσουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη «προφανώς» θα καλέσει όλα τα πρόσωπα που με τον ‘έναν’ ή τον ‘ άλλον’ τρόπο φαίνεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, «όταν κρίνει ότι πρέπει να πάρει εξηγήσεις», στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας. Με άλλα λόγια αντιλαμβάνονται από την κυβέρνηση ότι ο κλοιός πλέον σφίγγει, τρέμουν για νέες αποκαλύψεις και κάνουν τα πάντα, έτσι ώστε να μας πουν: «Ορίστε εμείς κάναμε ότι έπρεπε προκειμένου να πέσει άπλετο φως στο σκοτάδι και η υπόθεση να διαλευκανθεί». Θέλουν να πείσουν τους πολίτες ότι ρίξανε φως στο σκοτάδι και στον ζόφο που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Σε ερώτηση σχετικά με το μπαράζ δημοσιευμάτων για το φλέγον ζήτημα με τα τελευταία τα δημοσιεύμαμτα των Financial Times και του Bloomberg, ο κ. Οικονόμου απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι τιμή για τη χώρα να δημιουργείται αυτή η ατμόσφαιρα και να συντηρείται αυτό το θέμα στην επικαιρότητα». 

Financial Times: Ο χρόνος θα δείξει αν θα υπάρξει ξανά παραπομπή Μητσοτάκη για υποκλοπές

Σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα των Financial Times επισημαίνεται ότι όσο περισσότερο καθυστερεί η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται ότι κάτι έχει να κρύψει.

Στο κείμενο γίνεται μία χρονική αναδρομή του πολύκροτου αυτού σκανδάλου από το 2019 έως και σήμερα και τα «καρφιά» της εισηγήτριας της Επιτροπής Pega του Eυρωκοινοβουλίου σχετικά με το γεγονός της άρνησης των ελληνικών αρχών να πραγματοποιήσουν ενεργητική έρευνα για τους ενόχους.

Ο πολιτικός συντάκτης, Τόνι  Μπάρμπερ, θυμίζει την παραπομπή των Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Ντόρας Μπακογιάννη το 1994 τονίζοντας ότι ο γιος του πρώτου βρίσκεται στο επίκεντρο ενός παρόμοιου σκανδάλου, ενώ o χρόνος θα δείξει αν θα παραπεμφεί μέσω της δικαστικής οδού ξανά στο μέλλον.

Ακόμα, περιγράφεται ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα βγήκε από την καταστροφική περίοδο των μνημονίων και επί Νέας Δημοκρατείας από αυτό που ονομάζουμε «ενισχυμένη εποπτεία» για να προσθέσει ότι «δυστυχώς, το σκάνδαλο των υποκλοπών υποδηλώνει πως δεν είναι όλα ρόδινα στην πολιτική και στη διακυβέρνηση της Ελλάδας μετά την κρίση».