Νέο Αστυνομικό Μέγαρο στην Αλεξανδρούπολη; Προς το 2030 και βλέπουμε…

Από τον Νοέμβριο του 2022 η κυβέρνηση της Νέας, το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Υπουργείο Υποδομών προσπαθεί να υλοποιήσει το έργο της κατασκευής κτιρίων στέγασης για 5 αστυνομικές διευθύνσεις στη χώρα, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Αλεξανδρούπολης, μέσω ΣΔΙΤ

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2022 και χρειάστηκε περίπου 1,5 χρόνος μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 ώστε το ΔΣ   της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», να αναδείξει προσωρινό ανάδοχο.

Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα 2 έτη (τουλάχιστον) αφορούν στην κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 28 έτη την περίοδο λειτουργίας.

Το συνολικό εμβαδό υπόγειων και υπέργειων χώρων κτιρίων και υποδομών περιβάλλοντος χώρου για την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ανέρχεται στα 4.735 τ.μ.

Διαβάστε ακόμη  Εκδήλωση της ΠΑΜΘ στην Ξάνθη για τον οδική ασφάλεια

Όπως δήλωσε πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη υλοποίησης του έργου «εκτιμάται μέσα στο 2024»! Με τους γνωστούς ρυθμούς που κινείται το ελληνικό δημόσιο και κρίνοντας από τους ρυθμούς που μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί για το συγκεκριμένο έργο, κάτοικοι και αστυνομικοί υπάλληλοι αναμένεται να ταλαιπωρούνται για αρκετά χρόνια ακόμη προσπαθώντας είτε να εξυπηρετηθούν είτε να εργασθούν στο ανεπαρκές και προβληματικό κτίριο της οδού Καραϊσκάκη. Το ίδιο θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και οι οδηγοί από την παρουσία της εν λόγω υπηρεσίας στο ήδη ασφυκτικό κέντρο της πόλης…