Νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΒΖ – Συμμετέχει και επιχειρηματίας της Αλεξανδρούπολης

Την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε την Παρασκευή ομόφωνα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Μεταξύ των νέων μελών του ΔΣ και ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη Γιάννης Νενεδάκης.

Αναλυτικά, το νέο ΔΣ απαρτίζεται από τους εξής:
– Παναγιώτης Αλεξάκης
– Παναγιώτης Καραχάλιος
– Γεράσιμος Τσιαπάρας
– Στέλλα Καραγιάννη
– Ιωάννης Νενεδάκης
– Νικόλαος Παπαϊωάννου
– Κωστούλα Πατούχα.

Επίσης, ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ ορίστηκαν οι Γεράσιμος Τσιαπάρας και Στέλλα Καραγιάννη.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα και τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, για την ίδια ως άνω θητεία, ήτοι έως 20/10/2022 ως εξής:

-πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Νενεδάκης
-μέλος της Επιτροπής Στέλλα Καραγιάννη
-μέλος της Επιτροπής Νικόλαος Παπαϊωάννου

Σημειώνεται ότι έξι μέλη του προηγούμενου ΔΣ (μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος) παραιτήθηκαν τον Σεπτέμβριο, καθώς διαφώνησαν με την πώληση, υπό συγκεκριμένους όρους, των μονάδων στη Σερβία στον όμιλο Κόστιτς (MΚ Group).
Το νέο σχήμα, όπως τονίσθηκε, θα συγκροτηθεί σε σώμα μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα γίνουν γνωστές και οι ιδιότητες των μελών. Οι περισσότερες πληροφορίες θέλουν τον κ. Αλεξάκη να αναλαμβάνει οπωσδήποτε θέση εκτελεστικού μέλους, ενδεχομένως προέδρου ή διευθύνοντος συμβούλου.
Σύμφωνα με το voria.gr, στη συνέλευση που άρχισε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, ήταν παρόντες και ορισμένοι μικρομέτοχοι της Εταιρείας όπως και εκπρόσωποι εργαζομένων που έθεσαν πιεστικά το ζήτημα της έναρξης λειτουργίας του ζαχαρουργείου της Ορεστιάδας, πριν χαλάσει ο καιρός και μείνουν τα τεύτλα να σαπίζουν στα χωράφια.

Διαβάστε ακόμη  Ευαισθησίες της ΕΛΑΣ, μετά τη δολοφονία της Κυριακής…