Σε άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ και «πυροτέχνημα» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εξελίσσεται η ορκωμοσία 250 νέων συνοριοφυλάκων που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, οι εν λόγω συνοριοφύλακες προσλαμβάνονται με ετήσιες συμβάσεις, με δυνατότητα ανανέωσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Συνοριοφυλάκων, Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά, ο οποίος μίλησε στο evros24.gr, πρέπει να δοθεί αγώνας με την πολιτική ηγεσία προς μονιμοποίηση και εξασφάλιση του μέλλοντος των νέων αυτών παιδιών.

«Μετά από 20 χρόνια είχαμε προσλήψεις 400 νέων συνοριοφυλάκων, έχουμε άλλες 250 που μπαίνουν στην ενεργό δράση 23/10… Ο σκοπός μας ως σωματείο είναι να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, καθώς βλέπουμε ότι το μεταναστευτικό συνεχίζεται για χρόνια. «Σίγουρα κάθε νέο προσωπικό μας βοηθά πολύ, ωστόσο περιμένουμε να γίνουν άλματα για την αναβάθμιση του συστήματος επιτήρησης. Δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα θα γίνει η επέκταση του φράχτη – όπου έχει γίνει τα αποτελέσματα είναι θεαματικά» πρόσθεσε αναφορικά με τον εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους οι συνοριοφύλακες.

Διαβάστε ακόμη  Περιφεριεακή Σύνθεση: Σε αποδρομή η Διοίκηση Μέτιου