Νέο στραπάτσο για Ζαμπούκη: Δεν πέρασε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός

Ούτε τη δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Δήμο Αλεξανδρούπολης κατάφερε να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή Ζαμπούκη, αφού 21 σύμβουλοι από τους 41 καταψήφισαν τη σχετική πρόταση στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Την πρόταση καταψήφισε η παράταξη «Πόλη & Πολίτες», η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο κ. Λαζόπουλος από την «Ενότητα για μία νέα πορεία», ο ανεξάρτητος σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης, ενώ αρνητική ψήφο έδωσε και ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Γιάννης Καρυπίδης, παρά το γεγονός ότι από την παράταξή του προέρχεται ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κυριάκος Αραμπατζής, ο οποίος έκανε μία  δραματική τοποθέτηση, λέγοντας πως οι υπάλληλοι στην τεχνική υπηρεσία  είναι οικογένειά του, μπορεί να έχουν αντοχές, αλλά δεν είναι μουλάρια και γι’ αυτό χρειάζονται βοήθεια που θα μπορούσε να δοθεί μέσω υπαλλήλων του νέου Οργανισμού.

Ωστόσο, τα πολλά αγκάθια στη λογική μίας τέτοιας ΑΕ μέσα στο Δήμο και τα ερωτήματα προκάλεσαν προβληματισμό στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και παρά τις εξηγήσεις της «ειδικού» κυρίας Τατούλη που συμμετείχε στη συνεδρίαση, αφού εκπόνησε τη σχετική μελέτη, οι περισσότεροι δεν πείστηκαν. Οι άξονες δράσης  και παρέμβασης του Οργανισμού, όπως αναφέρθηκε, θα κάλυπταν σχεδόν όλη τη γκάμα των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεν έπεισε ούτε η αναφορά Ζαμπούκη ότι μέσω του Οργανισμού ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει περισσότερες μελέτες και να διεκδικήσει περισσότερα κονδύλια από χρηματοδοτικά προγράμματα, άρα και έργα. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει η Δημοσυνεταιριστική που θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιδράσεις προκάλεσε ακόμη η πρόβλεψη πρόσληψης – μέσω ΑΣΕΠ- 12 υπαλλήλων αορίστου χρόνου, κάτι που κάποιοι αποκάλεσαν ως εν δυνάμει ‘στρατό της δημοτικής αρχής’.

Διαβάστε ακόμη  8 μήνες μετά τη φωτιά άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση επιχειρήσεων στον Έβρο!

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ΔΣ του Οργανισμού, που ουσιαστικά είναι μία Ανώνυμη Εταιρεία ειδικού σκοπού, προβλέπονταν ετήσιες μεικτές αποδοχές για τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της τάξης των 50.000 ευρώ, οι οποίοι θα προέρχονταν από την ελεύθερη αγορά και στο διοικητικό συμβούλιο αιρετά θα μπορούσαν να είναι μόνο τα μη εκτελεστικά μέλη του. Παράλληλα, το μετοχικό κεφάλαιο που θα έβαζε ο δήμος  για τη σύσταση του Οργανισμού θα έφτανε τις 200.000 ευρώ. Ο Δήμος Σουφλίου θα συμμετείχε με 25.000 και ο Δήμος Σαμοθράκης με 5.000 ευρώ.