Νέο «χαστούκι» Αποκεντρωμένης σε Ζαμπούκη: Άκυρο το ΚΤΕΛ στη Χηλή

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μετά από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να μην εγκρίνει στο νέο πολεοδομικό σχέδιο τα σημεία αναφορικά με τη χωροθέτηση του ΚΤΕΛ στη Χηλή καθώς και την περίεργη απόφαση επέκτασης της Χηλής κατά 1.140 στρέμματα.

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Δήμαρχος Γιαννης Ζαμπούκης εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να χωροθετηθεί το ΚΤΕΛ δυτικά, στην περιοχή της τουριστικής ζώνης, στον δρόμο Αλεξανδρούπολης-Χηλής, παρασύροντας τη διοίκηση και το ΚΤΕΛ σε μία απόφαση άνευ λογικής, καταστρατηγώντας το σχεδιασμό για λειτουργία συγκοινωνιακού κέντρου στην ανατολική πλευρά της πόλης, όπου συνδυαστικά πρέπει να λειτουργούν όλα τα Μεσα Μαζικής Μεταφοράς (ΚΤΕΛ, αεροδρόμιο, ΟΣΕ, λιμάνι, αστικό ΚΤΕΛ)

Η θέση για την οποία επέμεινε ο κύριος Ζαμπούκης (δίπλα στο LIDL) είχε κριθεί ως ακατάλληλη για την εγκατάσταση μιας τέτοιας βαριάς χρήσης, μέσα στην περιοχή τουρισμού της πόλης μας λόγω της δημιουργίας τεράστιας σύγκρουσης χρήσεων γης αλλά και δημιουργίας ιδιαίτερου περιβαλλοντικού προβλήματος.

Παρά την πλήρη αντίθεση του πρώην Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Μαστορόπουλου, του επιβλέποντα της μελέτης του κ. Πορτοκαλίδη Προϊσταμένου Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου, οι οποίοι είχαν αρνητικές εισηγήσεις για το θέμα στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και της μελετητικής ομάδας, ο κυριος Ζαμπούκης αγνόησε συμβουλές επιστημόνων του Δήμου καθώς και την κοινή λογική, περιφρονώντας τελικά την αρμόδια υπηρεσία, επιλέγοντας τη χωροθέτηση του ΚΤΕΛ στα δυτικά.

Διαβάστε ακόμη  Καθημερινά, ανθρώπινα δράματα στην Αλεξανδρούπολη της «ανάπτυξης»…

Την ίδια εμμονή επέδειξε και για μία … ύποπτη και αναιτιολόγητη αλλαγή της επέκτασης του σχεδίου της Αλεξανδρούπολης «βάζοντας» από «μόνος» του μέσα στο σχέδιο επιπλέον 1.140 στρέμματα γης για αδιευκρίνιστους λόγους, χωρίς να δικαιολογείται από τους βασικούς κανόνες του πολεοδομικού σχεδιασμού. Και σε αυτή την περίπτωση ο πρώην Διευθυντής ΤΥ & ΥΔΟΜ κ. Μαστορόπουλος αλλά και ο Προϊστάμενος Πολ. Εφαρμ. Κ. Πορτοκαλίδης είχαν αρνητική εισήγηση προτρέποντας τον να μην κάνει νέες επεκτάσεις καθώς οι υπάρχουσες επεκτάσεις της πόλης είναι επαρκείς για να φιλοξενήσουν άλλα 15.000 άτομα. Με τον τρόπο αυτό εξαπάτησε και κατοικους του οικισμού, δίνοντας υποσχέσεις ότι θα τους ενέτασσε στο σχέδιο πολης.

Τελικώς, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης έκρινε απαγορευτική την χωροθέτηση του ΚΤΕΛ δυτικά της πόλης ενώ παράλληλα χαρακτήρισε ως αναιτιολόγητη και χωρίς καμία αναγκαιότητα την επέκταση της Χηλής.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βρίσκεται τώρα μπροστά σε ένα νέο, ιδιαίτερα χρονοβόρο αδιέξοδο με αποκλειστική ευθύνη Ζαμπούκη. Ιδιαίτερα το θέμα του ΚΤΕΛ, που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα και η απομάκρυνση του από το κέντρο μόνιμο αίτημα των κατοίκων, βαλτώνει για μία ακόμη φορά, άγνωστο για πόσο…