Νέος διευθυντής στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας

Για «δύσκολη περίοδο και συγκυρία» έκανε λόγο στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο νέος διευθυντής του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας, Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναγνώρισε ότι «υπήρξε μία δυσπιστία από μέρους των παραγωγών, κυρίως εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές τους αλλά και από πικρίες παλαιότερων ετών», για να προσθέσει ότι «χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, σωστή συμπεριφορά και ήθος, για να αποκατασταθεί το κλίμα».

Αυτός, άλλωστε, όπως σημείωσε ο ίδιος, είναι ο κύριος στόχος που έχει τεθεί, τόσο από τη διοίκηση όσο και από τη νέα διεύθυνση του εργοστασίου. Όσον αφορά την εικόνα που διαμορφώνεται ως τώρα αναφορικά με τον αριθμό των στρεμμάτων που έχουν σπαρθεί, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τους παραγωγούς αντιστοιχούν σε 20.000 στρέμματα, από τα οποία έχουν ήδη σπαρθεί τα 17.500.

Διαβάστε ακόμη  Σουφλί: Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Εν τω μεταξύ, έχουν προσληφθεί οι τέσσερις εποχικοί γεωπόνοι, με τη συνεργασία των οποίων εντατικοποιείται η ενημέρωση των αγροτών στα χωριά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η διαδικασία των προσλήψεων και για το υπόλοιπο εποχικό προσωπικό που απαιτείται, ξεκινώντας από τα 110 άτομα που θα απασχοληθούν στη συντήρηση του εργοστασίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου