Νέος πρύτανης του ΔΠΘ ο Φώτης Μάρης

Η μοναδική υποψηφιότητα εκ των εσωτερικών μελών που εξελέγησαν πρόσφατα

Νέος πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αναδεικνύεται ο νυν αντιπρύτανης Οικονομικών Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Φώτης Μάρης.

Έως και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, υπήρχε προθεσμία για την υποβολή υποψηφιότητας για το αξίωμα του πρύτανη, από τα εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», ο κος Μάρης ήταν ο μόνος που κατέθεσε υποψηφιότητα του. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να παρουσιάσει και επίσημα το πρυτανικό του σχήμα, καθώς και τους στόχους της διοίκησής του, έτσι ώστε να λάβει και τυπικά την ψήφο εμπιστοσύνης, του συμβουλίου διοίκησης.

Να τονιστεί ό,τι σύμφωνα με τη νέα διαδικασία ανάδειξης πρύτανη και πρυτανικού συμβουλίου, προηγήθηκαν αρκετές διαδικασίες. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη έξι εσωτερικών μελών. Εν συνεχεία αυτά τα έξι εσωτερικά μέλη, επέλεξαν πέντε εξωτερικά μέλη, προκειμένου να σχηματιστεί ένα νέο 11μελές συμβούλιο διοίκησης, το οποίο τελικώς θα ψηφίσει για την ανάδειξη νέου πρυτάνεως.

Διαβάστε ακόμη  Ανακαλείται η άδεια της πρώην τράπεζας Έβρου

Την πρόθεση του για την διεκδίκηση της Πρυτανείας, είχε εκφράσει κι ο καθηγητής Νομικής ΔΠΘ, Άλκης Δερβιτσιώτης, ο οποίος εξελέγη μεταξύ των έξι μελών από τις εσωτερικές εκλογές, αλλά τα υπόλοιπα πέντε μέλη ήταν τόσο ο κος Μάρης όσο και ακαδημαϊκοί που πρόσκεινται στο πρυτανικό του σχήμα. Επομένως, η εκλογή του κου Δερβιτσιώτη ήταν αδύνατη.

Φωτογραφία άρθρου: paratiritis-news.gr