Νέος υπεργολάβος ανέλαβε και με νέο σκαπτικό μηχάνημα συνεχίζονται οι εργασίες στο ΚΥΤ Φυλακίου

Φωτό αρχείου

Μπορεί να παραιτήθηκε χθες ο Εβρίτης υπεργολάβος και να σταμάτησαν για λίγο οι εργασίες για την επέκταση της δομής στο ΚΥΤ Φυλακίου, όμως σήμερα εγκαταστάθηκε και συνεχίζει τις εργασίες νέος υπεργολάβος και ένα σκαπτικό μηχάνημα συνεχίζει σήμερα κανονικά τις εργασίες. Να σημειωθεί ότι το νέο σκαπτικό μηχάνημα έφτασε στο ΚΥΤ με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και υπό την επίβλεψη τους υλοποιεί τις εργασίες. 

Από την άλλη την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου προσδιορίστηκε η ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΥΑΟ) κατά της εταιρείας που ανέλαβε το έργο αναβάθμισης/επέκτασης των δομών μεταναστών/προσφύγων στο Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας. 

Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα εξετάσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Ορεστιάδας. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στα ασφαλιστικά μέτρα είναι ότι η εκτέλεση των έργων στο Φυλάκιο, για τα οποία δεν έχει ακριβή εικόνα ο δήμος, είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής.  

Διαβάστε ακόμη  Το θέμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας «ΟΛΥΜΠΟΣ» έθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης

Μάλλον ο Δήμος θα πρέπει να ξανακάνει την προσφυγή στη νέα εταιρία και πάλι από την αρχή. 

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την επέκταση της δομής παρά τις πρόσφυγες του Δήμου καθώς αψηφά τελείως και τις αντιδράσεις τοπικών φορέων και πολιτών. 

Με πληροφορίες και από ErtNews