Νικόλας Κούτλας / ο 14χρονος Σκακιστής από τις Φέρες κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Νικόλας Κούτλας, ο 14χρονος σκακιστής από τις Φέρες, ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων (μέχρι 16 ετών) μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και στη δημοσιογράφο Όλια Γκαντανίδου.

Αν θέλεις κάτι μπορείς να το πετύχεις λέει ο Νικόλας.

Ας δούμε όσα είπε ο Νικόλας στην συνέντευξη του, πως και σε ποια ηλικία ξεκίνησε, πως βλέπει το σκάκι, τι νιώθουν οι φίλοι του για εκείνον κ.α

“Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος και ετοιμάζομαι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που εύχομαι να γίνει γιατί ίσως λόγω πανδημίας αναβληθεί.

Ξεκίνησα το σκάκι από 6 χρόνων όταν οι γονείς μου με έστειλαν στον σύλλογο και εκεί έμαθα ότι υπάρχει ως άθλημα και τελικά μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. 

Γενικά στο σκάκι μου αρέσει το μυστήριο που υπάρχει και ότι μπορείς να ανακαλύψεις καινούργια μοτίβα και κινήσεις. 

Στους νέους και σε όσους ασχολούνται με το σκάκι , μπορούν να αποκτήσουν καινούργιες δεξιότητες, να αποκτούν υπομονή και να μην έχουν άγχος.

Εξασκούμε 6 με 7 ώρες την ημέρα αλλά το βλέπω ως διασκέδαση γιατί το αγαπάω και με ενδιαφέρει. Αν το δω ως υποχρέωση ίσως και να τα παρατήσω. 

Δυστυχώς το δίστηλο της πανδημίας παίζαμε διαδικτυακά αλλά δεν είναι διασκεδαστικό. 

Θα ήθελα να πάρω μια διάκριση στο εξωτερικό κάτι που θα με έκανε πολύ χαρούμενο.

Οι φίλοι μου είναι περήφανοι και χαρούμενοι για εμένα και γιατί κέρδισα και την μοριοδότηση για την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο μετέπειτα”.