Κατηγορίες για «παρακρατικό μηχανισμό που ήθελε το ΠΑΣΟΚ σε ομηρία», εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη με κατηγορίες για «παρακρατικό μηχανισμό που ήθελε το ΠΑΣΟΚ σε ομηρία», εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο ίδιος εξαπολύοντας τα βέλη του προς τον πρωθυπουργό τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τον δρόμο της συγκάλυψης και όχι της αποκάλυψης και δεν θα τους ακολουθήσουμε».

«Είστε ο πρωθυπουργός που στην προεκλογική περίοδο του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε έναν από τους βασικούς υποψηφίους, που βάφτισε νόμιμο λάθος την παραβίαση του Συντάγματος» δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε ότι τον καλεί να γίνει συνένοχος καθώς ουδέποτε υπήρξε προσπάθεια για «επίσημη ενημέρωσή μου από κάποια δημόσια αρχή».

«Την πιο κρίσιμη περίοδο για την παράταξή μας, με παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μου. Εξαρχής ξεκαθάρισα ότι το Predator και η παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ δεν είναι προσωπικό, αλλά ζήτημα δημοκρατίας. Δεν με ενδιαφέρει κανένα πολιτικό όφελος, με ενδιαφέρει μόνο ο λαός να μάθει την αλήθεια» επεσήμανε ο ίδιος και εξέφρασε την πικρία του χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο το συναίσθημα να αγωνίζομαι 8 χρόνια στην ευρωβουλή για εθνικά συμφέροντα και η κυβέρνηση της χώρας μου να μου έχει στήσει πλεκτάνη».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κ. Μητσοτάκη να αφήσει σκιές σε αυτή την πορεία αξιοπρέπειας», προσθέτοντας ότι «ποτέ στη πολιτική διαδρομή μου δεν περπάτησα σε κόκκινα χαλιά. Ποτέ δεν ήμουν ευνοούμενος της εγχώριας ολιγαρχίας».

Τέλος, αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μην αποκαλυφθεί ποιοι ζήτησαν την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη και για ποιους λόγους συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τίθενται κάποια διλήμματα «που τα έχω συναντήσει σε αρκετές αποστολές μου σε χώρες αυταρχικών δημοκρατιών. Λένε κάποιοι “σταθερότητα ή σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα”; Μόνο σε καχεκτικές δημοκρατίες μπαίνουν αυτά τα διλήμματα, γι’ αυτό ασχολείται μαζί μας όλος ο διεθνής Τύπος».

ΠΗΓΗ: avgi.gr