Φωτογραφία: kathimerini.gr

Την Σαμοθράκη αναμένεται να επισκεφθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την είδηση έκανε γνωστή στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος.

Η επίσκεψη της Προέδρου στο νησί της Σαμοθράκης γίνεται με αφορμή τον εορτασμό των 110 χρόνων από την απελευθέρωση της Σαμοθράκης και την ενσωμάτωση της στον εθνικό κορμό. Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα εξαιτίας των προκλήσεων της γείτονος χώρας που το τελευταίο χρονικό διάστημα, κινούνται σε παροξυστικά επίπεδα.

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Οκτωβρίου του 1912, όταν τρία θωρηκτά του ελληνικού στόλου αγκυροβόλησαν ανοιχτά του όρμου της Καμαριώτισσας και ένα άγημα πεζοναυτών αποβιβάστηκε στο νησί. Με απαράμιλλη χαρά και ψέλνοντας αναστάσιμους ύμνους οι Σαμοθρακίτες, υποδέχθηκαν τους Έλληνες στρατιώτες.

Διαβάστε ακόμη  Οικονομικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ: «Η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει τη στήριξη που παρέχει η Αλεξανδρούπολη»

Και αυτή η ημέρα πέρασε στην ένδοξη ιστορία της χώρας μας, καθώς, η Σαμοθράκη, έπειτα από 458 χρόνια ακραίας σκλαβιάς, απελευθερώνεται από τον ένδοξο ελληνικό στόλο, των τριών θωρηκτών που αγκυροβόλησαν και ενσωματώνεται στον Εθνικό Κορμό της χώρας.