Νίκος Γκότσης | Αν κατάλαβα καλά οι Φέρες και η εμποροπανήγυρη θα πληρώσουν την νύφη;

Σφοδρή και άμεση ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Φερών Νικόλαου Γκότση για την ανακοίνωση της ματαίωσης της εμποροπανήγυρης και της Αγροτικής Έκθεσης των Φερών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον αντιδήμαρχο κύριο Κολγιώνη. Όπως αναφέρει οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες στην τοπική οικονομία, στην εστίαση και σε όλους τους αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής, που θα ζήσουν έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα. Επίσης θέτει ένα βασικό ερώτημα, ποιοι τελικά και αν γνωμοδότησαν για μια τέτοια απόφαση.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γκότση :
«Ανακοινώθηκε επιτέλους από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η αναστολή και φέτος της Μεγάλης εμποροπανήγυρης και της Αγροτικής Έκθεσης των Φερών που τελείται παραδοσιακά κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Η αιτία της αναβολής μας λένε ότι είναι η επιδημιολογική κατάσταση εξαιτίας του Covid-19 στην περιοχή μας. Αν κατάλαβα καλά οι Φέρες και η εμποροπανήγυρη θα πληρώσουν την νύφη; Όλο το καλοκαίρι η έδρα του Δήμου έβριθε από τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις που προσέλκυσαν χιλιάδες κόσμο, σε αντίθεση με την πόλη των Φερών που η Πολιτιστική δραστηριότητα βρέθηκε στο ΝΑΔΙΡ. Εκεί δηλαδή όλα ήταν τέλεια και δεν υπήρξε διασπορά.

Για μια τέτοια σοβαρή δραστηριότητα που εμπεριέχει και τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στην εστίαση της πόλης μας αποφάσισε κάποιο όργανο; Γνωμάτευσε η Τοπική Κοινότητα; Γνωμάτευσε το περίφημο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής που με τυμπανοκρουσίες συστάθηκε πριν 2 χρόνια και συνεδρίασε μέχρι τώρα μιάμιση φορά; Αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο; Κάναμε ερώτηση και μας το απαγόρευσε η πολιτεία; Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε να καταδικάσει τους επαγγελματίες των Φερών; Δεν θα μπορούσαν όλα να γίνουν λαμβάνοντας σοβαρά όλα τα μέτρα που προβλέπει η πολιτεία; 

Το πρόβλημα είναι ότι και εδώ δυστυχώς οι χειρισμοί εμπεριείχαν μόνο προχειρότητα. Λέγανε δεν θα γίνει εμποροπανήγυρη αλλά μόνο η έκθεση και αυτή σε άλλο χώρο. Μα ποιος εκθέτης θα ερχόταν όταν θα μάθαινε ότι δεν θα γίνει εμποροπανήγυρη; Η εμποροπανήγυρη εξασφαλίζει την παρουσία του κόσμου. Αυτά πάνε πακέτο. Ο διαχωρισμός και η διάσπαση δοκιμάστηκε στο παρελθόν και κόντεψε να τινάξει την έκθεση στον αέρα. Για αυτό και οι ακυρώσεις τώρα έπεφταν η μια πίσω από την άλλη και υπήρξε απροθυμία των εκθετών. Κρίμα για τους επαγγελματίες μας που περίμεναν μια τονωτική οικονομική ένεση για να βγάλουν τον χειμώνα».