Νίκος Γκότσης / Απάντηση στο Δ.Τ. του Πολυκοινωνικού για τους Παιδικούς Σταθμούς Φερών.

Σε ένα ακόμη παραλήρημα επιδόθηκε η πρόεδρος του Πολυκοινωνικού κ. Ποριαζίδου προς τον πρόσωπο μου . Γνωστή βέβαια για τις πρακτικές τις από το παρελθόν , παριστάνοντας τον Ηρακλή  Πουαρώ και ενίοτε την Μις Μάρλπ,  στην εξιχνίαση σκοτεινών υποθέσεων. Αφορμή στάθηκε αυτή την φορά η  συγχώνευση –κατάργηση του Α’  παιδικού σταθμού με τον Β!. Γιατί στην ουσία για τους πολίτες κατάργηση είναι. Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρουν τα νομικά πρόσωπα, αλλά η χωροθέτηση ενός εκπαιδευτηρίου και αν εξυπηρετείται στην περιοχή του από αυτό.  Δηλαδή στα χαρτιά θα συνεχίσουν να υφίστανται δυο παιδικοί σταθμοί. αλλά σε ένα χώρο , αυτόν του Β’  παιδικού .  Επομένως οι πολίτες αυτόν  που είχαν και τους εξυπηρετούσε στο κέντρο και στις ανατολικές περιοχές των Φερών, τον  χάνουν. Άρα και ταλαιπωρία και αναστάτωση θα υπάρχει και δεν το προδικάζω  μόνο, αλλά  και το διαβεβαιώνω .  Επικαλείται η κ.  Ποριαζίδου ότι θα προχωρήσει στην δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ  για   50 ωφελούμενους πολίτες . Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Οι παιδικοί μας σταθμοί έχουν Α’  Παιδικός 28 παιδιά και Β΄ Παιδικός 20 παιδιά σύνολο 48 παιδιά . Δηλαδή τα παιδιά που χρήζουν υπηρεσίες από ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι περισσότερα από αυτά που βρίσκονται στους παιδικούς σταθμούς ;  Αυτό διαπιστώθηκε από έρευνα που έγινε από τις υπηρεσίες του Πολυκοινωνικού στην Δ.Ε. Φερών και προέκυψε αυτός ο αριθμός;  Για να πάει ο Α’  Παιδικός σταθμός στον Β’  θα πρέπει να μεταφερθεί το ΚΔΑΠ με 28 παιδιά στο 4ο Νηπιαγωγείο που είναι κλειστό . Άλλη  ταλαιπωρία και  στήσιμο ενός πανέμορφου χώρου που είναι τώρα, από την αρχή.   Εμείς καταρχήν δεν διαφωνούμε με την δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Με την προχειρότητα και τσαπατσουλιά της κ. Ποριαζίδου διαφωνούμε .    Αντί δηλαδή και αυτό είναι που προτείνω,  αλλά και κάθε νοήμων  άνθρωπος θα έκανε , να χρησιμοποιήσει δηλαδή  το 4ο Νηπιαγωγείο, για την στέγαση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ,  που το διατηρήσαμε όλα αυτά χρόνια και το αφήσαμε  σε καλή κατάσταση,     επιλέγει  πάλι την προχειρότητα . Αυτή της την προχειρότητα θα βρει μπροστά της και στην δημιουργία Βρεφικού τμήματος . Θα έχει καταλάβει όλους του χώρους και τις προδιαγραφές που απαιτούνται δεν θα της έχει. Αυτά μας έκανε η κ. Ποριαζίδου  και στο Λύκειο των Φερών ως πρόεδρος τότε  του συλλόγου γονέων. Μας πίεζε να στεγάσουμε το Λύκειο στην Ένωση, να δαπανήσουμε χρήματα και μετά έβαζε  τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις γιατί οι σκάλες ήταν στενές.

Διαβάστε ακόμη  Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX, H. Leijtens

  Τώρα για το ποιος ευθύνεται για το ποιος έκλεινε δομές και υπηρεσίες οι πολίτες το ξέρουν πολύ καλά . Πάντως ο Γκότσης δεν άδειασε το δημαρχείο των Φερών ούτε έπιπλα προσπάθησε να μετακινήσει . Η  κ. Ποριαζίδου συνεχίζει επιδεκτικά να  αγνοεί τους θεσμούς, τέτοιο σοβαρό θέμα το πέρασε δια περιφοράς με πλειοψηφία ( πέρα από την παράταξη την δική μας, το καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση, ο κ. Ραπτόπουλος και ένας πολίτης ). Δεν μπήκε καν στην διαδικασία να ενημερώσει την Δημοτική Κοινότητα των Φερών , δεν  σέβεται του αιρετούς, ίσως γιατί οι πολίτες δεν της έδωσαν ποτέ την δυνατότητα και έτσι όπως πάει δεν θα της την δώσουν ποτέ, να φέρει τον τίτλο του αιρετού. Και αν εγώ  είμαι μη  σοβαρός και ανεύθυνος ζητώ συγνώμη από τους χιλιάδες ψηφοφόρους μου .  Ειδάλλως η κ. Ποριαζίδου θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους 140  πολίτες που την εμπιστεύτηκαν . 

Γκότσης Νικόλαος

Δημοτικός Σύμβουλος 

της παράταξης Πόλη και πολίτες 

Τομεάρχης Δ.Ε. Φερών .