Νίκος Καπραβέλος / Η κατάσταση δεν ελέγχεται – Δεν μας ακούνε

Μοναδική χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, κατήγγειλε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» κάνοντας λόγο για «στρογγυλεμένες αλήθειες»

Με σκληρή γλώσσα για την κατάσταση στο σύστημα υγείας μίλησε για άλλη μια φορά ο Νίκος Καπραβέλος. Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» έκανε λόγο για «στρογγυλεμένες αλήθειες» και «καλά καλυμμένο ψέμα», υπογράμμισε ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται, ενώ σημείωσε με νόημα ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN TV. Όπως είπε, αν και το νοσοκομείο του δεν εφημέρευε, παρ’ όλα αυτά η νύχτα ήταν εφιαλτική.

«Όλες οι κλίνες ΜΕΘ ήταν γεμάτες, έχουμε δύο ασθενείς στα χειρουργεία εκτός ΜΕΘ και έναν ασθενή στον θάλαμο διασωληνωμένο. Αφόρητη πίεση στο σύστημα υγείας» ανέφερε.

Στην εφημερία που αρχίζει σήμερα, ο ίδιος εκτίμησε ότι η πίεση θα είναι μεγάλη, θυμίζοντας ότι στην προηγούμενη το «Παπανικολάου» έκλεισε με 55 εισαγωγές. «Το τέταρτο κύμα ακόμη δεν έχει τελειώσει, ακόμη έχουμε περιστατικά Δέλτα» είπε, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν γνωρίζουν την επίπτωση της Όμικρον. «Όλα τα περιστατικά που έρχονται στο νοσοκομείο μας είναι βαριά» συμπλήρωσε. 

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

«Αυτό που μας διακρίνει από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης – γιατί πουθενά δεν ακούω αλλού διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ – είναι ότι το σύστημα έχει υπερβεί τα όριά του. Δηλαδή έχουμε υπερβεί όλες τις κλίνες εντατικής και υπάρχουν συμπολίτες μου διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, γεγονός που καθιστά τη χώρα μου τη μοναδική σε όλη την Ευρώπη. Εκτός ΜΕΘ διασωλήνωση δεν υπάρχει, εκτός ΜΕΘ ουσιαστικά δεν έχει καμία ελπίδα» υπογράμμισε.

Όπως είπε, για το λόγο αυτό οι επιστήμονες ζήτησαν να μην αυξηθεί η ανθρώπινη δραστηριότητα και να δοθεί μια παράταση ακόμα στα σχολεία. «Εάν μας έρθει στο τέταρτο κύμα ένα πέμπτο κύμα και καθίσει επάνω, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια. Και δεν μας ακούνε διότι λένε ότι ελέγχεται η κατάσταση. Η κατάσταση δεν ελέγχεται» ξεκαθάρισε ο Νίκος Καπραβέλος.

Δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο : 

https://www.avgi.gr/koinonia/404875_i-katastasi-den-eleghetai-den-mas-akoyne?fbclid=IwAR34wIZmSOLsgF_q1Lf90MFqeK3hxYxTqtgE0pt5awVSk53gpKB0f9JtFqI

Πηγή Η ΑΥΓΗ