Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Μεγάλης στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ» το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος όρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ως «μεγάλης στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ» στην έναρξη της συνεδρίασης της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή (GSM) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στην χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή των Ελλήνων.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της ΚΣ ΝΑΤΟ, ο Μανούσος Βολουδάκης, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Ομάδος και προεδρεύων των εργασιών της και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως μέλος, αλλά και κοινοβουλευτικοί από το σύνολο των 30 Χωρών – Μέλών της ΚΣ του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμη  Success story της ΝΔ στις φυλακές Κομοτηνής: Στο 204% η πληρότητα και στρώματα γεμάτα κοριούς!

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις ημέρες που ζούμε αποκτά ένα ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον για τη Συμμαχία, αφού από εκεί καθίσταται πιο ευχερής η μεταφορά στρατευμάτων προς τη δύσκολη περιοχή, δηλαδή τα σύνορα με την Ουκρανία» και τόνισε ότι «η επέκταση του αγωγού καυσίμων έως την Αλεξανδρούπολη σε πρώτη φάση και ακολούθως προς την Ουκρανία και τη Ρουμανία, θα υποστηρίξει με καύσιμα ενδεχόμενες συμμαχικές επιχειρήσεις.»