«Νίπτει τας χείρας του» ο ΟΛΑ για τη δυτική χερσαία ζώνη 

Στο ΤΑΙΠΕΔ πετά το μπαλάκι για τη δυτική χερσαία ζώνη του λιμένα ο ΟΛΑ, αφού μετά την συνάντηση με τη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα. Μάλιστα, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης και απόδοσής της στο Δήμο και κατά συνέπεια στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, υποβαθμίστηκε σε «ψήφισμα», προκαλώντας δυσαρέσκεια στους κκ Λαμπάκη, Μυτιληνό, Μιχαηλίδη και Αραμπατζή που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Όπως έγραψε ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κων/νος Χατζημιχαήλ, «το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος, έχοντας την αποκλειστική χρήση του συνόλου της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος, υποδέχθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, παρέλαβε ψήφισμα του τελευταίου και άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις των μελών της επιτροπής. Καθότι στην παρούσα συγκυρία δεν υφίσταται δυνατότητα έκδοσης απόφασης λόγω της από καιρό ολοκλήρωσης του προσδιορισμού των ορίων της χερσαίας ζώνης καθώς και της λήξης της διαδικασίας παραχώρησης σε έναν ακριβώς μήνα από σήμερα -διαδικασία η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020- δεσμευτήκαμε να προωθήσουμε το ψήφισμα στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, αποκλειστικό μέτοχο του Οργανισμού (και υπό ευρεία έννοια ιδιοκτήτη της χερσαίας ζώνης) και καθ’ ύλην αρμόδιο».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum fm ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως από τη συνάντηση αποκαλύφθηκε ποιοι είναι με την Αλεξανδρούπολη και ποιοι με το ΤΑΙΠΕΔ, προμηνύοντας από κινητοποιήσεις μέχρι και προσφυγή για το θέμα στη δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο, «αν θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε καθώς πρέπει και συστημικά, αν θα συνεχίσουμε να είμαστε τα καλά παιδιά της υπόθεσης», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κατήγγειλε ακόμη το γεγονός ότι ο ΟΛΑ, βαφτίζοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως ψήφισμα, υπέπεσε σε πολιτικό ατόπημα, το οποίο «θέλει θράσος για να το κάνεις», ενώ δεν δόθηκε ο λόγος στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, που συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη, να τοποθετηθεί επί του θέματος, ούτε όμως και στον Γιάννη Φαλέκα ή τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.  

Επιπλέον, ο κ. Μιχαηλίδης, σημείωσε πως τον ενόχλησε το γεγονός ότι ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έχασε την ψυχραιμία του και ζήτησε από τον ίδιο «να κατέβει από το καλάμι του», επειδή υποστήριξε, όπως είπε, ένα δίκαιο αίτημα. Τέλος, σημείωσε πως κανείς μπορεί να είναι ή με την Αλεξανδρούπολη ή με το ΤΑΙΠΕΔ, επισημαίνοντας πως αν κάποιοι μπουν στη διαδικασία να πρέπει να διαλέξουν, τότε θα πρέπει να σκεφτούν την παραίτησή τους.