Εμπαιγμός του Συλλόγου ΑμεΑ από τη δημοτική αρχή: Τους αφήνουν πάλι άστεγους

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και ημερομηνία 7/6/2022 ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία, που μετρά 5.000 μέλη αποκαλύπτει τον εμπαιγμό που υπέστη από τη δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρεται, «την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και του ΔΣ του Συλλόγου, υπογράψαμε σύμφωνο παραχώρησης για τον  ισόγειο χώρο του Δημοτικού κτηρίου που βρίσκεται επί της Ανατολικής Θράκης και Διονυσίου Σολωμού 26 (γραφεία πρώην Πρόνοιας). Ο Αντιδήμαρχος κ. Βουρδόλης μας ενημέρωσε τηλεφωνικά, μετά από 5 μήνες (και ενώ προχωρήσαμε σε αρκετές εργασίες) ότι τον μισό χώρο του ισογείου τον έχετε παραχωρήσει σε άλλο σύλλογο. Επειδή ο υπόλοιπος χώρος δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του συλλόγου μας και παρ’ όλες τις εργασίες που κάναμε στο εξάμηνο που διανύσαμε, δεν θα το χρησιμοποιήσουμε. Παρακαλούμε να ορίσετε συνάντηση για υπογραφές συμφώνου επιστροφή-παράδοση του χώρου προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης».

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση ενημέρωσης για την τεχνητή νοημοσύνη σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου

Η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου, που έγινε με δήθεν συμβολισμούς και τυμπανοκρουσίες, αποδείχθηκε κενό γράμμα, αφού μέσα σε λίγους μήνες, η δημοτική αρχή αποφάσισε να πάρει πίσω τον μισό από τον χώρο που είχε αρχικά παραχωρήσει στα άτομα με αναπηρία! Κάπως έτσι τα μεγάλα λόγια πάνε περίπατο…  

Αναλυτικότερα :