Απορρίφθηκε η ένσταση που υπέβαλε ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου για το πρόστιμο των 3.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον πρόεδρό του, την ημέρα της συμβολικής διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια.

«Υλοποιώντας τη γραμμή της κυβέρνησης “νόμος και τάξη”, η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας απέρριψε με ανακριβή στοιχεία την ένσταση και τελικά επικύρωσε το πρόστιμο της ντροπής, το οποίο πρέπει να εξοφληθεί εντός 15 ημερών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Παρά τον γενικότερο ξεσηκωμό και τις εκκλήσεις φορέων και συλλογικοτήτων, τους οποίους ο Σύλλογος ευχαριστεί για την στήριξη, η Αστυνομία επιμένει στην καταβολή του άδικου προστίμου. Ο Αγροτικός Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε αγροτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών και σωματεία, να στηρίξουν οικονομικά τον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου, για την αποπληρωμή του προστίμου.

Σε παρέμβασή του ο αναπληρωτής Συντονιστής της ΝΕ Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Μενέλαος Μαλτέζος, αναφέρει:
«Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράσταση μας  στο δοκιμαζόμενο ΔΣ Αγροτικού Συλλόγου Τρίγωνου Ν Έβρου που τιμωρείται άδικα και βαριά για την άσκηση ενός καθόλα νόμιμουσυνταγματικού δικαιώματος της συμβολικήςδιαμαρτυρίας για την αποψίλωση  και την εγκατάλειψητης περιοχής του Τριγώνου από υπηρεσίες και υποδομές.

Η αναλγησία της κυβέρνησης με το δόγμα «νόμος και τάξη» σε πρώτο πλάνο.

Αμετανόητος παραμένει ο κ. Χρυσοχοΐδης  παρά την δημόσια κατακραυγή με την ελληνική αστυνομία να εμμένει στην απόφαση της για καταλογισμό του προστίμου στον πρόεδρο του Αγροτικού συλλόγουΤριγώνου παρά την ένσταση που υποβλήθηκε. Η ιδεολογική απέχθεια της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες  που δεν έπαψαν να αγωνίζονται , και να διεκδικούν αξιοπρεπείς όρους ζωής στην εσχατιά της χώρας.

Με πρόσχημα την υγειονομική κρίση καθημερινότητα   αντιμετωπίζονται με σκληρή καταστολή. Γιατί δεν επιβλήθηκε στον κ. Μητσοτάκη ανάλογο πρόστιμο όταν παραβίαζε τα περιοριστικά μέτρα;

Διαβάστε ακόμη  Γ. Καρυπίδης: Όλη η αλήθεια για τη σύμπραξη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών ο αυταρχισμόςείναι το μοναδικό όπλο που έχει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να επιβάλει τις άδικες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της οι δημοκρατικοί πολίτες γνωρίζουν και δεν τις ανέχονται».

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, από την πλευρά της, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:

«Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου, με νέα παρέμβασή της, καταγγέλλει την επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ στον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου για τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια. Όπως αναφέρει, «στο πρόσωπο του Προέδρου η κυβέρνηση τιμωρεί κάθε φωνή διεκδίκησης που υψώνεται και εν μέσω πανδημίας. Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει το αγροτικό κίνημα το οποίο τολμά να διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης ενάντια στις πολιτικές που θέλουν την ύπαιθρο ερημωμένη. Όταν αυτό δεν γίνεται κατορθωτό με απειλές, αναλαμβάνει να εξοντώσει ανθρώπους του μόχθου, όπως είναι και ο Πρόεδρος του Συλλόγου, οι οποίοι τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες ζωής.

«Η κυβέρνηση εξαντλεί την αυστηρότητα της για μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από ένα υποκατάστημα τράπεζας στα ακριτικά Δίκαια χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία κατηγορίας».

Την υπόθεση σχολίασε και ο γνωστός οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαος Μαλτέζος