Νοσοκομείο Κομοτηνής: 19 καθαρίστριες δούλευαν για 2 χρόνια χωρίς άδειες και τώρα μένουν στον δρόμο

Κατά την διάρκεια της πανδημίας, 19 γυναίκες στον τομέα της καθαριότητας του νοσοκομείου Κομοτηνής, έβαλαν πλάτη στηρίζοντας τις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο, δουλεύοντας επί δύο χρόνια χωρίς άδειες. Αυτήν την στιγμή το νοσοκομείο της απολύει, παραδίδοντας τα καθήκοντα τους σε κάποιον εργολάβο.

Οι καθαρίστριες στο νοσοκομείο Κομοτηνής, εργάζονται σε αυτό για πάρα πολλά χρόνια, από 13 έως και 17 χρόνια και ξαφνικά σε μία περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένο κόστος ζωής, μένουν στον δρόμο.

Μία από τις καθαρίστριες, μίλησε στο MEGA αναφέροντας ότι «Είμαστε πολλά χρόνια στο νοσοκομείο, οι περισσότερες δουλεύουμε μέχρι και 22 χρόνια. Στην αρχή μπήκαμε στο νοσοκομείο με εργολάβο και μετά προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ με δίχρονη σύμβαση και από εκεί και πέρα παραμείναμε με τρίμηνες παρατάσεις. Την περίοδο του κορονοϊού δουλεύαμε χωρίς άδειες, είχαμε να πάρουμε δύο χρόνια άδειες και ρεπό. Μετά μπήκε ο εργολάβος, ωστόσο μέχρι και σήμερα εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το νοσοκομείο ότι εμείς σταματάμε».

Διαβάστε ακόμη  Κελέτσης: Διασυρμός της χώρας το  ’15… Κουβέντα για την έκθεση - κόλαφο από το State Department