Ντουμανίδης: Βιώσιμη η Τράπεζα Έβρου

Ικανοποιημένος δηλώνει σύμφωνα με ρεπορτάζ της Όλγας Ορφανίδου στην ΕΡΤ, για την πορεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, μετα από 20 χρόνια λειτουργίας της, ο πρόεδρος Νίκος Ντουμανίδης.

«Όλα αυτά τα χρόνια παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν ειδικά στον τραπεζικό και όχι μόνο κλάδο έγινε μια μαραθώνια προσπάθεια από την Διοίκηση και το προσωπικό η οποία έφερε καρπούς» ανέφερε μιλώντας στην στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της ΣΤΕ και τόνισε: «στην αρχή απαιτήσεις είχε μόνο η Τράπεζα της Ελλάδος, τώρα εμπλέκεται και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία έχει και αυτή τις δικές της απαιτήσεις και είμαστε υποχρεωμένοι να συννενέσουμε μαζί της και να καταβάλλουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες.»

Από τις Δεκαέξι (16) συνολικά Συνεταιριστικές Τράπεζες που λειτουργούσαν σε όλη την Ελλάδα σήμερα έχουν απομείνει μόνο οι εννιά (9) , ενώ το θέμα της συγχώνευσης φαίνεται πως απασχολεί κάποιες από αυτές.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

«Πρέπει να κοιτάξουμε τις τράπεζες που παρέμειναν και να δούμε και τι εννοούμε συγχώνευση. Δεν μπορούμε π. χ να κάνουμε συγχώνευση με την Κρήτη. Η πιο κοντινότερη είναι αυτή της Δράμας, αλλά αυτήν την στιγμή είμαστε δυο μικρές τράπεζες .Πρέπει να βελτιωθεί η όλη κατάσταση ,έτσι ώστε να είναι μην είναι δυσανάλογα τα κεφάλαια μας για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την συγχώνευση,» είπε ο κ. Ντουμανίδης και πρόσθεσε : «προς το παρόν παλεύουμε μόνοι μας ,όπως είμαστε.»

H Σ.Τ.Ε έχει πέντε καταστήματα σε (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Φέρες, ) αριθμεί περίπου 6.500 μέλη και σύμφωνα με τον κ. Ντουμανίδη είναι μια από τις βιωσιμότερες επιχειρήσεις του νομού.