«Ντου» της αστυνομίας στη λαϊκή των παραγωγών: Άλλη μία «επιτυχία» της δημοτικής αρχής

Óôéãìéüôõðá áðü ôçí áãïñáóôéêÞ êßíçóç óôçí êåíôñéêÞ áãïñÜ ôçò ÁèÞíáò ôçí ÂáñâÜêåéï,åí üøåé ôïõ ÐÜó÷á,Ì.Ôñßôç 19 Áðñéëßïõ 2011 (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Φωτογραφία: gnomionline.gr

Παρέμβαση της αστυνομίας είχαμε το πρωί του Σαββάτου στη λαϊκή αγορά των παραγωγών που διεξάγεται στην οδό Εθνικής Αντίστασης στην Αλεξανδρούπολη. Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος τύπος λαϊκών αγορών δεν είναι πλέον νόμιμος, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, ωστόσο η δημοτική αρχή δεν έχει ακόμη κάνει ό,τι προβλέπεται, προκειμένου να ιδρύσει μία δεύτερη, νόμιμη λαϊκή και να μη θέσει σε κίνδυνο το εισόδημα όσων συμμετέχουν σε αυτή. Έτσι, το Σάββατο, η αστυνομία επισκέφθηκε τη λαϊκή κι έκανε ελέγχους στους παραγωγούς, με σκοπό να επιβάλει πρόστιμα.

Οι παραγωγοί αντέδρασαν έντονα ενώ παρενέβη και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης, διαβεβαιώνοντας τους αστυνομικούς ότι ο Δήμος θα κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση της λαϊκής του Σαββάτου. Να σημειωθεί ότι η παρέμβαση της αστυνομίας προέκυψε μετά από καταγγελία πανελλήνιας ομοσπονδίας εμπόρων λαϊκών αγορών αλλά και του τοπικού συλλόγου. Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ εμπόρων, που θέλουν κι εκείνοι να συμμετέχουν στη λαϊκή του Σαββάτου και παραγωγών έχει πλέον οδηγήσει την
κατάσταση σε αυτό το σημείο, με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Οι νέες υποσχέσεις της κάνουν λόγο για λειτουργία της νέας λαϊκής πριν το τέλος του χρόνου, με πρόβλεψη για συμμετοχή και των εμπόρων.

Διαβάστε ακόμη  Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «La Maison d'Antoinette»: Μια παραμυθένια εξερεύνηση - Une exploration féérique