Νυχτερινή (ν)τροπολογία μόνο για τις εφημερίδες (και όχι για τα ΜΜΕ συνολικά) 

Ακραία κυβερνητική παρέμβαση φίμωσης του έντυπου Τύπου.

Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει το νόμο περί Τύπου και ειδικά σε ότι αφορά τις εφημερίδες. Ορίζει μάλιστα ως υπεύθυνο για αυτές, το ΕΣΡ, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δηλαδή που είναι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, υπεύθυνο μόνο για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, για οπτικοακουστικό υλικό αποκλειστικά! Αδιανόητα πράγματα.

Επίσης καταργεί το νομικό καθεστώς που ισχύει για τις Ανώνυμες Εταιρείες ταυτίζοντας το εταιρικό προφίλ με τα φυσικά πρόσωπα. Και, προσοχή, όχι για τις Ανώνυμες Εταιρείες που έχουν κανάλια ή ραδιοσταθμούς, αλλά μόνο εκείνες τις εταιρίες που εκδίδουν εφημερίδες: αν το πρόστιμο «δεν καλύπτεται για οποιονδήποτε λόγο από την εταιρεία, υπέχει την ίδια υποχρέωση ο μέτοχος ή ο εταίρος που κατέχει το ήμισυ τουλάχιστον των μετοχών».

Διαβάστε ακόμη  Απλά ερωτήματα και απαντήσεις για την πορεία της οικονομίας μας

Εν τω μεταξύ τα πρόστιμα που θα βάζει το ΕΣΡ θα τα εισπράττει κατευθείαν το κράτος από το πρακτορείο διανομής Τύπου παρακρατώντας τα έσοδα της εφημερίδας: «Τα βεβαιωμένα πρόστιμα της παρούσας παραγράφου παρακρατούνται από τα Πρακτορεία διανομής τύπου και αποδίδονται αμελλητί».

Πηγή e-tetradio