Άδωνης Γεωργιάδης: Θυμήθηκε την ΕΒΖ Ορεστιάδας και υποσχέθηκε ανάπτυξη σε όλο τον Έβρο… την άλλη 4ετία

Με μία συνέντευξη που αποτελεί μνημείο κοροϊδίας και υποτίμησης της νοημοσύνης των Εβριτών ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης θυμήθηκε ξαφνικά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και το εργοστάσιο της Ορεστιάδας, που η κυβέρνηση Σαμαρά (στην οποία και ο ίδιος συμμετείχε) έκανε ό,τι μπορούσε για να βάλουν λουκέτο το 2014, οδηγώντας τη σε πλήρη απαξίωση, από την οποία δεν κατάφερε να τη γλιτώσει ούτε η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αδωνης Γεωργιάδης δεν δίστασε να υποσχεθεί … «μεταδοτική» ανάπτυξη σε όλο τον Έβρο, αλλά όχι ακόμα… υπομονή μέχρι την επόμενη τετραετία της ΝΔ (Θεός φυλάξοι!)

Η συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης δόθηκε στο Θράκη ΝΕΤ. Όπως αναμεταδίδει το radioevros.gr, σχετικά με το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, ο Υπουργός υπενθύμισε αρχικά πως και με διαδικασία που “έτρεξε” η κυβέρνηση μεταβιβάστηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην ΕΒΖ και δήλωσε πως είναι σε επαφή με την Τράπεζα “για να ωριμάσει τα ακίνητα της ΕΒΖ και να προχωρήσει στην εξεύρεση επενδυτή. Αυτό χρειάζεται δυστυχώς κάποιους μήνες ακόμα, δεν προλαβαίνουμε ως τις εκλογές. Αλλά ναι, θα γίνει εντός του 2023 η διαδικασία για να βρεθεί επενδυτής και για την Ορεστιάδα“.

Διαβάστε ακόμη  Νικόλας Αγγελίδης:«ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ» - Το ημερολόγιο του αγώνα ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως “η Αλεξανδρούπολη θα είναι η πλέον αναπτυσσόμενη πόλη της χώρας για την επόμενη δεκαετία“, και σε ερώτηση για τις υπόλοιπες περιοχές πέριξ της Αλεξανδρούπολης, ο υπουργός απάντησε πως “όταν αρχίσει η Αλεξανδρούπολη να τρέχει με πάρα πολύ μεγάλους ρυθμούς, αποκλείεται να μην επηρεάσει τον υπόλοιπο νομό (…) θα φτάσει και στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα η ανάπτυξη αναπόφευκτα“…

Ερωτώμενος δε, σχετικά με “τον Βόρειο Έβρο που μαραζώνει“, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τάσος Παλαιστίδης, αλλά και για την οικονομική αιμορραγία στις γειτονικές χώρες Βουλγαρία και Τουρκία, ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης έδωσε την εξής απάντηση: “Το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας θα μας απασχολήσει περισσότερο ως προς τα ζητήματα που θέτετε, στη δεύτερή μας τετραετία. Δεν γίνονται όλα σε μία τετραετία. Έχουμε ήδη κάνει πολλά για μία τετραετία και σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες“.

Η αλήθεια να λέγεται…