Τον Χρήστο Μέτιο “έδειξε” ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ηγηθεί του γαλάζιου ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σημειώνει ο Χρόνος της Κομοτηνής.  Σύμφωνα με πληροφορίες του “Χ”, ο οποίος επικοινώνησε με τους καθ’ ύλη αρμόδιους, ο εκλεκτός του Μητσοτάκη θα είναι τελικά ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος έχει δεχθεί ενδοπαραταξιακό πόλεμο τον τελευταίο καιρό, κυρίως από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, αλλά και από άτομα που πρόσκεινται στην κεντροδεξιά κι αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι εντός του περιφερειακού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Χρ. Μέτιος που έχει αμφισβητηθεί από μερικά “γαλάζια” μέτωπα εντός ΠΑΜ-Θ και εντός “Περιφερειακής Αναγέννησης” αφότου ανέλαβε τα ηνία της περιφέρειας και της παράταξης, μετά τον θάνατο του αείμνηστο Γιώργου Παυλίδη, φαίνεται να είναι έτοιμος να δοκιμαστεί στις κάλπες του λαού.

Η ΝΔ πάντως αναμένεται να στηρίξει από έναν υποψήφιο σε κάθε περιφέρεια, αν και είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρξουν και γαλάζιοι “αντάρτες” που θα πέσουν μόνοι τους στη μάχη. Η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων, θα γίνει τις επόμενες ώρες από την κεντρική ομιλία Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, παρά το “χρίσμα” στην ΠΑΜ-Θ μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.