Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ανησυχεί μη … θυμώσουν οι επενδυτές του λιμανιού 

Απίστευτη τροπή πήρε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης όπου συζητήθηκε το θέμα του αποχαρακτηρισμού της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, προκειμένου να επιστρέψει στο Δήμο. Μέσα από μία διαδικασία που εισηγήθηκαν οι Λαμπάκης-Μιχαηλίδης, προτάθηκε να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, βάσει της νομοθεσίας και συγκεκριμένης εγκυκλίου, που προβλέπει τη δυνατότητα διεκδίκησης εκτάσεων εντός των χερσαίων ζωνών των λιμένων, από τους οικείους Δήμους, όταν αυτές δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικούς σκοπούς. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με συνημμένο το τοπογραφικό της έκτασης, θα κατατεθεί στον ΟΛΑ, με τη σύμφωνη γνώμη του οποίου, θα κληθεί η Αποκεντρωμένη να αποφασίσει για την παραχώρηση.

Ωστόσο, στην πορεία της συζήτησης, ο κ. Ζαμπούκης, είπε πως θεωρεί ότι θα πρέπει να αναβληθεί η λήψη απόφασης, «μήπως κάνουμε κακό στο διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη» για την πώληση του λιμένα, καθώς η έκταση που διεκδικεί ο Δήμος περιλαμβάνεται στις υπό παραχώρηση εκτάσεις. Όπως σημείωσε, όταν τελειώσει ο διαγωνισμός κι αν ο επενδυτής που θα προκύψει δεν επιθυμεί να αξιοποιήσει αυτό το κομμάτι, τότε θα το διεκδικήσει ο Δήμος, ειδάλλως θα πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα συνεργασίας.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, που άκουσε εμβρόντητη τον εκπρόσωπο των πολιτών αυτού του Δήμου να κόπτεται πρωτίστως για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών κολοσσών. Η επιλογή της δημοτικής αρχής να απέχει από την ψηφοφορία ήταν το «κερασάκι στην τούρτα».