Μία βδομάδα πριν την παρέλαση, ο Δήμαρχος θυμήθηκε να ζητήσει ασφαλτόστρωση της Λ. Δημοκρατίας 

 

Μία εβδομάδα πριν την παρέλαση θυμήθηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης να στείλει κατεπείγουσα επιστολή προς την εταιρεία ΑΒΑΞ και τη ΔΕΔΑ αναφορικά με την ανάγκη άμεσης ασφαλτόστρωσης της Λεωφόρου Δημοκρατίας, στα σημεία που έχει σκαφτεί για την τοποθέτηση των αγωγών φυσικού αερίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Ζαμπούκης, αν δεν γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες ως τις 23/2, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Βεβαίως, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και έντονο εδώ και βδομάδες και οι καταγγελίες των πολιτών διαρκείς. Παρά τα πρόστιμα της τροχαίας και τις πιέσεις του Δήμου, οι ασφαλτοστρώσεις έχουν αργήσει  υπερβολικά, με αποτέλεσμα, μία εβδομάδα πριν την 25η Μαρτίου, η κεντρική λεωφόρος της πόλης να μοιάζει με καρόδρομο. Τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά, ενώ η επιστολή του Δημάρχου, λίγες μέρες πριν την εθνική επέτειο, είναι άγνωστο τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Με το  σχετικό e-mail σας, μας ενημερώσατε για τον προγραμματισμό εργασιών από τις 15-03-2022 ως τις 31-03-2022. Σύμφωνα με το εν λόγω μήνυμα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης σε τμήματα διαφόρων οδών της Αλεξανδρούπολης. Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 θα διεξαχθεί στην Λεωφόρο Δημοκρατίας η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης του 1821. Είναι προφανές πως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Λεωφόρος Δημοκρατίας δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εν λόγω εκδηλώσεων. Κανένα από τα ορύγματα δεν έχει ασφαλτοστρωθεί ενώ ο κυκλοφοριακός φόρτος αλλά και οι περιοδικές βροχοπτώσεις έχουν ως αποτέλεσμα την παράσυρση αδρανών υλικών εντός του  οδοστρώματος σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε ακόμη  Πόλη και Πολίτες: Δέκα νέα πρόσωπα ανακοίνωσε ο Λαμπακης

Με τον δρόμο στην κατάσταση αυτή, η παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων σχολείων, συλλόγων και στρατού αφενός μεν θα προκαλέσει σύννεφο σκόνης λόγω των μη ασφαλοστρωμένων ορυγμάτων, αφετέρου δε κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής. Εκτός των προαναφερθέντων ουσιαστικών προβλημάτων, είναι επίσης αυτονόητο πως δεν είναι δυνατόν, για μια πόλη όπως η Αλεξανδρούπολη, ο κεντρικός της δρόμος στον οποίο θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις να έχει αυτή την απαράδεκτη εικόνα, ειδικά σε μια τόσο σημαντική ημέρα για ολόκληρη τη χώρα.

Mε αυτά τα δεδομένα, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Δημοκρατίας μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής της παρέλασης, ώστε να εξαλειφθεί κάθε πρόβλημα που θα προκύψει από τη σημερινή της κατάσταση. Για το λόγο αυτό, παρακαλείσθε για την επίσπευση των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην Λεωφόρο Δημοκρατίας και την ολοκλήρωσή τους μέχρι την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022».