Ο Δήμος Σουφλίου κατέκτησε το σήμα “Βest Tourism Village” του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τα καλύτερα τουριστικά χωριά (World’s Best Tourism Villages) ανακοινώθηκαν νωρίτερα  σήμερα στη Μαδρίτη, με τον δήμο Σουφλίου  να  αναμένει και τελικά παίρνει τη διάκρισή ανάμεσα στις υπόλοιπες υποψηφιότητες   της Ελλάδας. Το Σουφλί, μαζί με τους δήμους Αλοννήσου και Δυτικής Σάμου ήταν οι τρεις υποψηφιότητες που ξεχώρισαν στην προκριματική φάση.  Στην Ισπανία βρέθηκε  ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος συνοδευόμενος από συνεργάτες του, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η οποία μεταδόθηκε  ζωντανά και διαδικτυακά, μέσω συνδέσμου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο youtube. https://youtu.be/Y-_B6937quU

Την χώρα μας εκπροσώπησε στην εκδήλωση η υφυπουργός Τουρισμού κ. Ζαχαράκη η οποία μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ορεινών  περιοχών που συνδυάζουν περιβάλλον, παράδοση , γαστρονομία και ένα διαφορετικό τουριστικό προορισμό που ξεφεύγει  από το ήλιος και θάλασσα αλλά ξεχωρίζει  γιατί παρέχει και προσφέρει άλλα πλεονεκτήματα ως τουριστικό προϊόν. 

Διαβάστε ακόμη  Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με βροχές και καταιγίδες η Δευτέρα – Νέο κύμα κακοκαιρίας από Τρίτη

Ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Καλακίκος παρέλαβε μαζί με την υφυπουργό Τουρισμού κυρία Ζαχαράκη το  σήμα “ Βest Tourism Village”  του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Ελλάδα και το Σουφλί.