Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Κίκο με τη συνοδεία της Ελ. Κρετ, της Ομάδας Ανίχνευσης του WWF, χτένισε την περιοχή της Αγίας Κυριακής όπου βρέθηκαν δηλητηριασμένα σκυλιά   

Κίκο εν δράσει!

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Κίκο με τη συνοδεία της Ελισάβετ Κρετ, υπεύθυνης πεδίου της Ομάδας Ανίχνευσης του WWF Ελλάς, «χτένισε» στην κυριολεξία την περιοχή της Αγίας Κυριακής όπου το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν δηλητηριασμένα δύο αδέσποτα σκυλιά. 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τη συνδρομή της Αστυνομίας, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, του αντιδημάρχου Ηλία Δαστερίδη, της συμβούλου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Σοφίας Βαλαβάνη και του κτηνιάτρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Κωνσταντέλη. 

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Κίκο με την εκπαιδεύτριά του εξέτασε την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρουσίας και άλλων φολών στην περιοχή. 

Διαβάστε ακόμη  Live οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν από το Μαξίμου

Υπενθυμίζεται ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε με το Νόμο 4830/2021 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.