Ο «επίτιμος δημότης» Τόλης Παπαγεωργίου θα «χωρούσε» στην ορκωμοσία Ζαμπούκη;

Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης είναι πλέον ο αγωνιστής κατά των εξορύξεων χρυσού Τόλης Παπαγεωργίου, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, ο άνθρωπος που ενέπνευσε και το κίνημα κατά της επένδυσης στη Θράκη, πέρα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στη Χαλκιδική.

Όπως είναι γνωστό, η πρόταση της ΔιανομαρχιακήςΕπιτροπής Έβρου Ροδόπης Κατά των Χρυσωρυχείων έγινε πριν λίγες μέρες ομόφωνα δεκτή. Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, που είχαν κάτι να πουν για τον άνθρωπο Τόλη Παπαγεωργίου, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, από τη δημοτική αρχή, ο μόνος που είχε να πει κάτι ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κολιός.

Διαβάστε ακόμη  Μία «ανάσα» πριν την τουριστική σεζόν: Ούτε Έβρος Pass, ούτε Δαδιά Pass…

Αναπόφευκτα, το μυαλό γυρίζει στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου και του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, πριν ένα χρόνο, που έλαβε χώρα στην παραλιακή της πόλης. Αρκετοί επίσημοι και πολίτες έδωσαν το «παρών». Μεταξύ των παρισταμένων, στελέχη και εργαζόμενοι της εταιρείας των χρυσωρυχείων, τόσο από Αθήνα, όσο και τοπικά. Είχαν προσκληθεί από κάποιους ή ήρθαν αυτοβούλως; Παραμένει άγνωστο. Αυτό ωστόσο που είναι βέβαιο είναι πως η παρουσία τους δεν θα περνούσε απαρατήρητη και δεν θα έμενε ασχολίαστη από τον Τόλη Παπαγεωργίου, αν είχε παραστεί κι εκείνος στην εκδήλωση…