Ονομάζεται Γιάννης Ντομπρίδης και γεννήθηκε το 1955 στη Λάδη Διδυμοτείχου.
Κατά την τελευταία τάξη του γυμνασίου ( στο Σουφλί), με τη βοήθεια φίλων κατασκεύασε, μια γκάιντα … Ήταν το πρώτο βήμα στο δρόμο που χάραξε και περπατά μέχρι σήμερα κάνοντάς μας όλους εμάς τους Εβρίτες περήφανους!
Ο Γιάννης Ντομπρίδης, μετά το γυμνάσιο πέρασε στο ΤΕΙ Αθήνας και συγκεκριμένα στο τμήμα Ραδιολογίας Ακτινολογίας και μετά την 28μηνη στρατιωτική του θητεία, προσλήφθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Μέσα σε αυτό το ταξίδι… μαθαίνοντας γκάιντα, όπως λέει ο ίδιος, γνώρισε ανθρώπους γνωστούς, όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, άλλα και λιγότερο γνωστούς, όπως ο Γιάννης Στρίκος.
Ο πρώτος τον μύησε στη Θρακιώτικη μουσική και ο δε Στρίκος τον έκανε να αγαπήσει τη Θρακιώτικη λύρα και να παίζει στ’ Αναστενάρια.
Στα τριάντα αυτά χρόνια όπως αναφέρει ο ίδιος, είχε την τύχη να συνεργαστεί με ανθρώπους όπως τη Δόμνα Σαμίου, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Ρος Ντέιλι, να ταξιδέψει πολύ, να κάνει δισκογραφία και να γίνει δάσκαλος, ένας δάσκαλος από τον Έβρο τόσο σημαντικός όσο η παράδοσή μας.
Σήμερα ο Γιάννης Ντομπρίδης, κατασκευάζει γκάιντες και λύρες και… παίζει λιγότερο αφού όπως λέει… οι νέοι χρειάζονται χώρο και οι παλαιότεροι πρέπει να ξέρουν πότε να κάνουν στην άκρη…
Αν σταθεί κανείς τυχερός και βρεθεί στον βόρειο Έβρο … ίσως σε κάποιο καφενεδάκι από εκείνα τα… δικά μας… ίσως σε κάποιο δρόμο … ακούσει τους ήχους του κυρίου Γιάννη, του δικού μας δασκάλου, του δικού μας Γκαιντατζή!
Είμαστε περήφανοι που χάρη σε τέτοιους ανθρώπους η παράδοσή μας μένει ζωντανή, εξελίσσεται και μένει στην ιστορία…
Ένα βράδυ στην … Παταγή… ακούστε …. τι συνέβη εδώ: