«Ο Φάρος της Ισότητας.» προσπάθεια για την υπέρβαση κάθε μορφής έμφυλων ανισοτήτων

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την υπέρβαση κάθε μορφής έμφυλων ανισοτήτων, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου το 3ο Φεστιβάλ «Ο Φάρος της Ισότητας.»

« Η διοργάνωση του εν λόγω Φεστιβάλ, λαμβάνει χώρα σε μια κοινωνική συγκυρία μαζικής δημοσιοποίησης περιστατικών έμφυλης βίας, γυναικοκτονιών και εμφάνισης του κινήματος MeToo στη χώρα μας, γεγονός που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την αναγκαιότητα εντατικοποίησης της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το ζήτημα της έμφυλης βίας,» ανέφερε εχτές κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δημητρης Στεφανίδης Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου .

Αναφερόμενος σε στοιχεία ο κ. Στεφανίδης είπε , πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα τα ποσοστά των καταγεγραμμένων  περιστατικών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ως Συμβουλευτικό Κέντρο είναι ιδιαίτερα  αυξημένα  κάτι το οποίο δεν μας κάνει να πέφτουμε από τα σύννεφα, είναι κάτι το οποίο το περιμέναμε και είναι κάτι το οποίο αποτελεί απλώς την κορυφή ενός παγόβουνου ,ενώ τόνισε πως  «η πλειοψηφία των γυναικών που υφίσταται βία η πολλαπλές διακρίσεις  δυστυχώς δεν το καταγγέλλουν και εξακολουθούν να συνεχίζουν να παραμένουν στην κακοποιητική σχέση.»

Διαβάστε ακόμη  Eπισκέψεις Βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο

Φέτος για πρώτη φορά, και κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γ.  Ζαμπούκη, η καρδιά του Φεστιβάλ θα χτυπάει τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στις Φέρες όπου και θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις .

Οι δράσεις μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν: ποδηλατοβόλτα ,μουσικές συναυλίες, έκθεση φωτογραφίας,προβολή ταινίας, αθλητικές ,καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κλείνοντας, ο κ. Στεφανιδης ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων , την Κινηματογραφική Λέσχη , καθώς και την καλλιτεχνική ομάδα Crew Mitroulakis για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

«Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν το έργο μας και που είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν,» κατέληξε ο κ.Στεφανίδης

Ertnews