Ο Φώτης Μανούσης γράφει ότι αποχωρεί από το νησί , η επίσημη ανακοίνωση της SAOS… όχι

Μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί με την συγκοινωνία της Σαμοθράκης από θαλάσσης.

Νωρίτερα σήμερα ο Φώτης Μανούσης ιδιοκτήτης της SAOS FERRIES, με ανάρτησή του στη σελίδα Σαμοθράκης Ενημέρωση αναφέρει ότι αποχωρεί από τη Σαμοθράκη προσωπικά και επιχειρηματικά. Την ίδια ώρα εκδόθηκε από την εταιρεία του κ. Μανούση ανακοίνωση που ενημερώνει για τις εξελίξεις και αναφέρει ότι το αρμόδιο υπουργείο ψάχνει προσωρινή λύση μέχρι να επαναδρομολογηθούν το ΣΑΟΣ ΙΙ και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Αρκετοί πολίτες βλέποντας τα 2 κείμενα αναρωτιούνται τι τελικά έχει συμβεί και τι ισχύει…

Παρακάτω η ανάρτηση του κ. Μανούση και η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας του:

Η ανάρτηση του κύριου Μανούση στην ομάδα “Σαμοθράκης Ενημέρωση”:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ”

Στα 70 χρόνια της ζωής μου γνώρισα και αντιμετώπισα – ευτυχώς με επιτυχία- πολλές αντιξοότητες. 
Από την αγάπη μου για το νησί μας, αγωνίστηκα για να βγεί αυτό από την απομόνωση και ο ίδιος επένδυσα σχεδόν όλους τους οικογενειακούς μου πόρους, για να το εξασφαλίσω με τρία πλοία, ώστε να μην μείνει ποτέ αποκομμένο από την ηπειρωτική Ελλάδα. 

Δυστυχώς, έτυχε να ζήσω αυτές τις μέρες και την υπέρτατη ατυχία, αυτή του να υποστούν σοβαρές απρόβλεπτες και αναπότρεπτες βλάβες τα δύο από τα τρία αυτά πλοία, ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ταυτόχρονα και μάλιστα στον πιο κρίσιμο μήνα του έτους. 

Μάλιστα, το πρώτο υπέστη, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μηχανικών, πρωτόγνωρη βλάβη για τα ναυτιλιακά χρονικά. Από την πρώτη στιγμή, έσπευσα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα με όλες τις δικές μου και ξένες ακόμα δυνάμεις… Δυστυχώς, όμως, τέτοια προβλήματα δεν ξεπερνιώνται από τη μια στιγμή στην άλλη. 

Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα κακοτυχιών, η σταθερά όλα αυτά τα χρόνια μοχθηρή μειοψηφία ηττημένων έσπευσε να ρίξει το φαρμάκι της. 

Έφτασαν στο σημείο να εύχονται το ναυάγιο των πλοίων και την ατομική μου εξόντωση “με εγκεφαλικό”! 
Είναι οι ίδιοι οι οποίοι τους τελευταίους μήνες και ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο του Ιουνίου με εξύβριζαν χυδαία και με συκοφαντούσαν ως “εκβιαστή”. 

Οι ίδιοι που τόσα χρόνια, σε όσες προσπάθειες και αν έκανα κατά καιρούς για το νησί, αφού δεν εύρισκαν, επινοούσαν, όπως και τώρα, κακές προθέσεις και σκοπιμότητες. Οι ίδιοι που ενώ είχαν ευεργετηθεί διαχρονικά από εμένα με χαρακτήριζαν ως “εκμεταλλευτή” του νησιού. 

Οι ίδιοι που λησμονούν ότι πριν 20 χρόνια, όταν μου ζητήθηκε να σώσω την ναυτιλιακή συγκοινωνία του νησιού, καθώς και τις ακίνητες περιουσίες όλων όσων είχαν μέχρι τότε εγγυηθεί ατομικά για τα δάνεια των σαμοθρακίτικων πλοίων, έσπευσα να υποθηκεύσω την οικογενειακή μου περιουσία, και να βουτήξω σε απάτητα νερά, χωρίς να έχω υπάρξει εφοπλιστής και χωρίς καν προϋπηρεσία στην ναυτιλία. 

Διαβάστε ακόμη  Πανελλήνιο Εφήβων Final 4: Με το «δεξί» ο Εθνικός, 3-2 σε ματς «θρίλερ» τον Πανερυθραϊκό

Επιτυχές αποτέλεσμα των 20 ετών αυτών, οι εταιρία μας να συγκοινωνεί με την ηπειρωτική χώρα με 3 πλοία…
Μετά από όλα αυτά, δεν αξίζει στα χρόνια μου τέτοια αντιμετώπιση από τους επαγγελματίες κακεντρεχείς! 
Φτάνει, πια, λοιπόν, η αυλαία πέφτει για μένα και τη Σαμοθράκη, που δεν αξίζει να σπιλώνεται από τέτοιους ανθρώπους, που εύχονται και απεργάζονται το κακό της ! Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει, ειδικά στην ηλικία μου, να ζει με την παράλογη έχθρα μισανθρώπων εναντίον του. 

Γι’ αυτό, εξαντλημένος από το πάθος τους για εξόντωση, αποχωρώ από το νησί, τόσο προσωπικά όσο και επιχειρηματικά. Ευχαριστώ δημόσια και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τους ναυτικούς των πλοίων μας και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που αγωνιστήκαμε μαζί ανιδιοτελώς για το καλύτερο για το νησί μας. 

Αυτοί γνωρίζουν την αλήθεια και μπορούν να την περιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια. Μόνη μου εκκρεμότητα η συνέχιση της προσπάθειάς μου αυτών των ημερών, ώστε να ομαλοποιηθεί όσο γίνεται γρηγορότερα η συγκοινωνία.

Μετά από όλα αυτά, μένει μόνο η αγάπη των ευτυχώς πολλών Σαμοθρακιτών, που με τίμησαν με την φιλία τους. Τα πλοία και οι επιχειρήσεις θα δραστηριοποιηθούν αλλού στην Ελλάδα, όμως η αγάπη και η φιλία ζει και θα ζει για πάντα στη Σαμοθράκη μας.

H επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας του κ Μανούση”:

H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από τις 9/8/2019 μπορεί να εξασφαλίσει ΜΟΝΟ την μεταφορά επιβατών με το ΕΓ-ΔΡ ΖΕΦΥΡΟΣ που θα εκτελεί συνεχόμενα δρομολόγια προς και από Σαμοθράκη εφόσον επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Δίνεται προτεραιότητα στους επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια ενώ οι υπόλοιποι θα εξυπηρετηθούν με λίστα αναμονής.

Ειδικές κατηγορίες επιβατών (ΑΜΕΑ, ασθενείς κλπ) θα εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει εξευρεθεί λύση για την μεταφορά των οχημάτων από την Παρασκευή 9/8/2019 και μετά.

Παρακαλούνται οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια για οχήματα με αναχώρηση από Σαμοθράκη μέχρι την Κυριακή 11/8/2019 να φροντίσουν για την μεταφορά τους με το ΟΓ ΑΝΑΞ στο σημερινό δρομολόγιο των 20:00. Όσοι δεν διαθέτουν εισιτήρια μπορούν να εκδώσουν από το πρακτορείο της Σαμοθράκης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Πραγματοποιείται ήδη σύσκεψη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία της Σαμοθράκης μέχρι την επαναδρομολόγηση των πλοίων μας ΣΑΟΣ ΙΙ & ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Διαβεβαιώνουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη εξυπηρέτησή του επιβατικού κοινού.

Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία σας.