Ο κλέψας του κλέψαντος στον Έβρο… Κλέβουν από λουλούδια μέχρι μελίσσια

Σε άλλο επίπεδο έχουν περάσει οι επιτήδειοι στον Έβρο. Πέρα από τις διαρρήξεις και τις κλοπές χρημάτων, κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, μοτοποδηλάτων, μέχρι και κουφωμάτων και καλωδίων χαλκού, πλέον έχουν επεκτείνει την δραστηριότητά τους σε πιο… φυσικά τοπία.

Πρόσφατα, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος κεντρικού Έβρου “Η Κυψέλη” ζήτησε τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών του νομού, για την προστασία του κλάδου από το φαινόμενο της κλοπής μελισσιών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, τείνοντας να γίνει μάστιγα. Ο σύλλογος ζητά από τις αστυνομικές αρχές να εντείνουν τους ελέγχους και την καταγραφή των οχημάτων που μεταφέρουν μελισσοσμήνη.

Διαβάστε ακόμη  Ασημένιο μετάλλιο η Κωνσταντίνα Μιχαηλίδη και χάλκινο η Αλεξάνδρα Μιχαηλίδη

Από την άλλη, μόνιμος ‘πονοκέφαλος’ για τους δήμους του Έβρου είναι και οι διαρκείς κλοπές φυτών και λουλουδιών από δημόσιους χώρους. Ειδικά αυτή την περίοδο, τα κρούσματα είναι πολύ συχνά, τόσο με κλοπές από πάρκα και πλατείες, όσο και σε λιγότερο κεντρικά, αλλά δημόσια σημεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προ λίγων ημερών καταγγελία του αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση, μετά από την κλοπή λουλουδιών από τα παρτέρια του ΚΑΠΗ της περιοχής…