Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί σπασμωδικά να αλλάξει την ατζέντα που τον καίει

Ειδική αναφορά για τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο με τους μετανάστες, έκανε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει την ατζέντα με τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και παίζει ξανά το ίδιο χαρτί, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγει των ευθυνών του.

Ο κ. Μητσοτάκης σε μία προσπάθεια να σταματήσει όλο αυτό το γαϊτανάκι με τις υποκλοπές, ένα γαϊτανάκι για το οποίο ο ίδιος ευθύνεται προσπάθησε να πείσει από τα έδρανα της βουλής τους πολίτες της Ελλάδας ότι δήθεν τάχα μου θα δεχτούμε υβριδικό πόλεμο από την Τουρκία που απεργάζεται σχέδια αποσταθεροποίησης στέλνοντας μετανάστες στα σύνορα. Φυσικά ο Πρωθυπουργός παραμένει προσκολλημένος σε αυτό το αφήγημα «περί κινδύνου» για να αλλάξει την δημόσια ατζέντα από το ζήτημα των υποκλοπών που τον πιέζει ασφυκτικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πέσουν οι τόνοι και να αναβαθμιστεί η ΕΥΠ και να χαραχτεί μια κόκκινη γραμμή με τα λάθη του χθες. Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά από την βουλή: «Μην ξεχνάτε ότι οι γείτονές μας παραμένουν απρόβλεπτοι. Στον Έβρο μεθοδεύεται ήδη ένα νέο κύμα εισβολής με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο». Δεν γίνεται είπε να υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή την χώρα που να σιγοντάρουν με ψέμματα και ότι η Ελλάδα άφησε ένα μωρό να πεθάνει και το βάφτισαν και Μαρία την ημέρα της Παναγίας.

Διαβάστε ακόμη  Απασφάλισε κατά Βελόπουλου και Παπαδάκη ο Εβρίτης Μ. Κίρκος


Αναφερόμενος στο περιστατικό στον Έβρο είπε: «Η Τουρκία έστειλε μια ομάδα μεταναστών σε δικό της έδαφος και μόλις οι πρόσφυγες μπήκαν στην ελληνική επικράτεια βρήκαν προστασία. Είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε άλλη κουβέντα. Είναι απαράδεκτο ελληνικά στόματα να αναμασούν τουρκικά επιχειρήματα».