Το σκάνδαλο των υποκλοπών και δη οι νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento που έφερε στο «φως» τη λίστα των προσώπων τα οποία τελούσαν υπό παρακολούθηση από το «σύστημα Μαξίμου», έχει δημιουργήσει τριβές στο εσωτερικό της ΝΔ. Αρκετά σημαίνοντα στελέχη της γαλάζιας παράταξης φαίνεται ότι διαφοροποιούνται πλήρως από τη «γραμμή Μητσοτάκη», γεγονός που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είχε ζητήσει «κάθαρση» θεωρώντας αδιανόητο το να έχει δομηθεί ολόκληρο σύστημα… κοριών. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται ότι κινείται και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κύρτσος, καθώς «αρνείται να λερώσει τα χέρια του υπερασπιζόμενος… κοριούς».

Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Euractiv και τον Σαράντη Μιχαλόπουλο, ότι υπάρχει έντονη εσωτερική διαμάχη στη ΝΔ, καθώς ο «πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής λέει κάθαρση, ενώ ο Μεϊμαράκης επειδή έχει μία παράδοση, μία ιστορία, αρνείται να λερώσει τα χέρια του υπερασπιζόμενος κοριούς». 

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του Renew Europe έκανε λόγο για «βρώμικο ρόλο» ο οποίος έχει ανατεθεί στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να προάγει τη «γραμμή» του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, εντός του ΕΛΚ.

«Ήταν η ευρωβουλευτής της ΝΔ η οποία δέχθηκε να κινηθεί εναντίον μου στο ΕΛΚ όταν ακόμη ήμουν μέλος για λογαριασμό του Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με τον Βέμπερ. Ήταν η «κατήγορος» για το τι ακριβώς συνέβαινε μεταξύ εμού και του Μητσοτάκη», τονίζει, συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι: «επινόησαν την θέση της εκπροσώπου Τύπου για την κα Ασημακοπούλου, για να κάνει τη βρώμικη δουλειά σε βάρος μου και τώρα σε βάρος της συναδέλφου από το Renew Europe, Σόφι ιντ’ Βέλτ».

«Δεν νομίζω ότι κάποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να αμφιβάλλει ότι ο Μητσοτάκης είναι ο αρχικοριός της υπόθεσης», επισημαίνει ο Γιώργος Κύρτσος σε ερώτηση περί ύπαρξης προσωπικής ευθύνης του πρωθυπουργού στο όλο σκάνδαλο. «Η περίπτωση της Ελλάδας είναι ο ορισμός του σκανδάλου και της ευθύνης», τόνισε στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη  Όργιο ψεμάτων από τη ΝΔ Ροδόπης για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς: Ποια είναι η αλήθεια

Όσο για το εάν το ΕΛΚ θα ασκήσει πιέσεις προς την ευρωβουλευτή Σόφι ιντ’ Βέλτ, μετά την δημοσίευση του προσχεδίου της έκθεσης για το ελληνικό Watergate, ο Γιώργος Κύρτσος ανέφερε ότι: «είναι έμπειρη, είναι βέβαιο ότι θα της ασκήσουν πιέσεις αλλά τους λέω είναι το λάθος άτομο να ασκήσεις πιέσεις, όσο πιο πολύ την πιέζεις τόσο μεγαλύτερη δράση και αντίδραση θα πάρεις. Νομίζω το προσχέδιο δεν πρόκειται να αλλάξει στα βασικά του σημεία».

Πηγή: documentonews.gr