Ο Μητσοτάκης αναγνώρισε έμμεσα το ψευδοκράτος

Απίστευτα πράγματα από τον πρωθυπουργό ο οποίος συναντήθηκε με τον ηγέτη του ψευδοκράτους σε κουζίνα ξενοδοχείου όπου μίλησαν για το Κυπριακό!

Σε σοβαρό ατόπημα υπέπεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες καθώς συναντήθηκε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ σε μία κουζίνα ή μπουφέ (;) ξενοδοχείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φαίνεται να αγνοεί βασικούς διπλωματικούς κανόνες, συνομίλησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη αναγνωρίζοντας όμως έτσι έμμεσα το status του κ. Τατάρ και κατ’ επέκταση του ψευδοκράτους.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα δεν έμεινε σε αυτό το σημείο αλλά προσπαθώντας να καλύψει το ατόπημα του, μετά τη διαρροή της φωτογραφίας από το πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου στη συνάντηση που είχε με τον Τατάρ δίνοντας της έτσι και «επίσημο» χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

 «Η Ευρώπη στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και θεωρώ πως θα συνεχίσει στη λογική της αποκλιμάκωσης» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «Δεν συναντήθηκα με τον Τατάρ, διασταυρωθήκαμε στο πρωινό του ξενοδοχείου, μιλήσαμε για κανένα δίλεπτο και του είπα πως η λύση των δύο κρατών δεν θα μας πάει πουθενά. Όταν ο κ. Τατάρ μιλάει για δύο κράτη, κανείς στην Ευρώπη δεν τον ακούει, σταματάει η συζήτηση. Ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Το πλαίσιο των σχέσεων μας με την Τουρκία μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρο»

ΦωνήΡοδόπης