Ο «πολιτισμός» της φόλας «χτύπησε» και την Ορεστιάδα

Νεκρά σκυλιά έχουν αρχίσει να μετράνε και στην πόλη της Ορεστιάδας, με το φαινόμενο των δηλητηριάσεων, που ποτέ δεν είχε εκλείψει άλλωστε, να έχει πάρει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό. Το πιο πρόσφατο κρούσμα σημειώθηκε την Τετάρτη 13/3, όταν βρέθηκαν δύο αδέσποτα σκυλάκια δηλητηριασμένα, σε πολύ κεντρικά σημεία της πόλης.
Τα συγκεκριμένα ζώα φρόντιζαν οι άνθρωποι του Φιλοζωικού Σωματείου Ορεστιάδας “Η Αλκυόνη και ο Λέων”.

Σε κεντρικά σημεία τα επικίνδυνα δηλητήρια

Και τα δύο βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία, το ένα στην οδό Αδριανουπόλεως και το άλλο στην κεντρική πλατεία, κάτι που, αν μη τι άλλο, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, πέρα από την ασφάλεια των ζώων, δεσποζόμενων και αδέσποτων, και για την ασφάλεια των ανθρώπων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που, όπως φαίνεται, δεν μπορούν να παίζουν πουθενά, χωρίς να κινδυνεύουν από τα δηλητήρια που σκορπίζουν οι ανεγκέφαλοι.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Σωματείου Ορεστιάδας “Η Αλκυόνη και ο Λέων” στο radioevros.gr θα καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστου για τα περιστατικά αυτά. Το θέμα με τα αδέσποτα της Ορεστιάδας και τις φόλες είχε συζητηθεί μάλιστα και στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μαρτίου 2019 μετά από ερώτηση του κ. Αγγελακούδη. Όπως αναφέρθηκε ωστόσο και από εκπρόσωπο του σωματείου, η συνεργασία με τον δήμο στο θέμα των αδέσποτων είναι πολύ καλή και έχουν καταφέρει να εμβολιάσουν και να στειρώσουν τα περισσότερα αδέσποτα, ωστόσο το πρόβλημα εντείνεται από πολίτες, κυρίως από αυτούς που δεν μεριμνούν για τη σωστή φροντίδα, την στείρωση του ζώου ή την παραμονή του εντός της ιδιοκτησίας τους με αποτέλεσμα ο αριθμός των αδέσποτων να αυξάνεται. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποινές που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία για περιστατικά φόλας σε τετράποδα είναι χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης 2- 3 έτη.

Διαβάστε ακόμη  Ημερίδα για το περιβάλλον και τις φυσικές καταστροφές διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ στον Έβρο