Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ O «Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριωτών Αλεξανδρούπολης ξεκινάει τη νέα Πολιτιστική Χρονιά!

O «Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριωτών Αλεξανδρούπολης ξεκινάει τη νέα Πολιτιστική Χρονιά!

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, την έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς του συλλόγου μας, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης (παραπλεύρως Ι.Ν. Αγίας Κυριακής) 

Ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης» ιδρύθηκε το 1993 με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Στεγάζεται σε ιδιόκτητη αίθουσα, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την αναγνώριση του συλλόγου σε πανελλήνιο επίπεδο. Κορυφαία στιγμή αποτελούν οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις του συλλόγου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 200 ενεργά μέλη. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι, στην Αλεξανδρούπολη ζει και δραστηριοποιείται μια κοινότητα άνω των 600 ατόμων δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς καταγόμενων από τα Πετρωτά.

Έχει να επιδείξει μια πλούσια 26χρονη συνεχή πολιτιστική διαδρομή και κοινωνική προσφορά στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή. Επίτιμα μέλη του συλλόγου είναι οι: Αρχ.Άνθιμος, Χρόνης Αηδονίδης, Πασχάλης Λιγούδης. Αρωγό Μέλος: Αθανάσιος Στράτος. Έχει ως έμβλημα το Μνημείο «Λιθοξόος», που κοσμεί την κεντρική πλατεία των Πετρωτών Έβρου. Βασικός σκοπός του συλλόγου μας, είναι η συστηματική καταγραφή των ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών στοιχείων του τόπου μας, με απώτερο στόχο τη διαφύλαξη, διάσωση, ανάδειξη και διάδοση της αυθεντικής πολιτιστικής ταυτότητας της γενέτειρας γης και εν γένει της Θράκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνουμε τα μέλη, τους φίλους και κάθε ενδιαφερόμενο ότι, ο σύλλογος θα λειτουργήσει για την περίοδο 2019-2020 τα ακόλουθα Τμήματα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών από τον Οκτώβριο: Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ: 18.30 – 20.00 (1ο τμήμα) και 20.00 – 21.30 (2ο τμήμα) Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ: 19.00 – 20.30 (Μικτό – για όλους) 

Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί των Πετρωτών Έβρου, της Θράκης και όλης της Ελλάδας με Χοροδιδάσκαλο τον Στράτο Μπεζιργιαννίδη Για εγγραφές στο Χορευτικό Συγκρότημα του συλλόγου, στα τηλέφωνα: 6976483419, 6945849355 και στην έδρα του συλλόγου (Παπαναστασίου & Μοσχονησίων γωνία) κάθε Πέμπτη 10:00-12:00