Ο Πρόεδρος & στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς στην Αλεξανδρούπολη

Στην περιοχή της Θράκης και ειδικότερα στην Αλεξανδρούπολη, βρίσκονται το τελευταίο διήμερο, τόσο ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χατζηνικολάου, όσο και στελέχη του Ομίλου, δίνοντας έμφαση με τον τρόπο αυτό στην ακριτική περιοχή της χώρας, εξ αιτίας του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει κυρίως η πόλη της Αλεξανδρούπολης μετά τις τελευταίες εξελίξεις που παρουσιάζονται στο πεδίο της ενέργειας αλλά και κατόπιν της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ του Έβρου, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ενδιαφέρον του ιδρύματος να χρηματοδοτήσει κάθε επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή, στην οποία το μερίδιο της αγορά που κατέχει η Πειραιώς ανέρχεται στο 40%.

Από την  πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, υπογράμμισε αναφερόμενος στη Θράκη, πως το τραπεζικό ίδρυμα, συμμετέχει ενεργά στη χρηματοδότηση μεγάλων βιομηχανιών του πρωτογενούς τομέα αλλά και γενικότερα, τονίζοντας παράλληλα πως η Θράκη είναι μια περιοχή στην οποία έχουν αναπτυχθεί στενοί δεσμοί τόσο με θεσμικούς φορείς όσο και με οικονομικούς παράγοντες.

«Η Τράπεζα Πειραιώς έχει πλέον  περάσει σε μια νέα φάση ανάπτυξης», υποστήριξε ο κ. Μεγάλου και συνέχισε, «έχουμε σημαντική ρευστότητα  και για το λόγο αυτό ψάχνουμε να βρούμε επενδύσεις να χρηματοδοτήσουμε,  έχουμε θέσει στόχους που πετυχαίνουμε για νέες χρηματοδοτήσεις . Μάλιστα το 2019 στο σύνολό τους ήταν πάνω από 4 εκ ευρώ και κοιτάμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτές που έρχονται το 2020».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κ. Μεγάλου και στην προσδοκία της Τράπεζας Πειραιώς να συμμετέχει και να απορροφήσει κονδύλια από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, δηλώνοντας με το τρόπο αυτό πως είναι «ανοιχτοί» σε χρηματοδοτήσεις του πρωτογενούς τομέα, ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη στην περιοχή αλλά και συνολικά στη χώρα.

Επιπρόσθετα, ο κύριος Μεγάλου, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το 2020, λέγοντας χαρακτηριστικά : “το 2019 κλείνει με μια αισιόδοξη νότα και αυτό σε συνάρτηση με τον προϋπολογισμό που όπως παρουσίασε η κυβέρνηση προγραμματίζεται ανάπτυξη 2,8%, πράγμα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αν πραγματοποιηθεί και όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτό” .

Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Τραπεζικού Ομίλου Πειραιώς, έστειλαν το δικό τους μήνυμα από τον Έβρο, λέγοντας: «εμείς είμαστε εδώ, έχουμε τη ρευστότητα, έχουμε τις δυνατότητες,  έχουμε τα μερίδια της αγοράς και θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε την ελληνική οικονομία, θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε την περιοχή της Θράκης, όχι μόνο γιατί είναι πολύ σημαντική περιοχή για την χώρα, αλλά και γιατί έχει πολύ σημαντικές βιομηχανίες – επιχειρήσεις».