Μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα αυτοδιοικητικά πράγματα της Αλεξανδρούπολης καταγράφεται εδώ και πολλούς μήνες, με τις απανωτές διαγραφές, παραιτήσεις, αντικαταστάσεις στη δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη. Συνεργάτες, σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι βλέπουν την πόρτα της εξόδου, είτε μετά από δική τους απόφαση, είτε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου.   
Μετά από τα «πυροτεχνήματα» των «συνεργασιών», με τις παρατάξεις «ΑΝΑΣΑ» και «Ενότητα για μία νέα πορεία», ο ένας μετά τον άλλο, παλιοί και νέοι σύμβουλοι και συνεργάτες «πηδούν από το καράβι». Πρώτος που … έφυγε νωρίς ήταν ο πρώην πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Νίκος Ραπτόπουλος, τον Απρίλιο του 2020, έχοντας θητεύσει μόλις λίγους μήνες στη συγκεκριμένη θέση. Όπως είχε δηλώσει, στον STATUS 94.2, μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο, κι αφού συζήτησαν για το Πολυκοινωνικό, διαπιστώθηκαν κάποιες διαφορές ως προς τη λειτουργία του, που οδήγησαν στην υποβολή παραίτησης του κ. Ραπτόπουλου. Να σημειωθεί πως ο κ. Ραπτόπουλος, ιατρός, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόσωπο πολύ αγαπητό στην πόλη, ήταν στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Ζαμπούκη και μάλιστα έφερε 592 ψήφους στην παράταξη. Αντικαταστάθηκε από την Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, στενή συνεργάτιδα του Δημάρχου, από την προεκλογική περίοδο, που δεν κατάφερε να εκλεγεί δημοτική σύμβουλος, ωστόσο τοποθετήθηκε στην εν λόγω θέση, στην οποία έμεινε μέχρι προχθές, στην πιο ταραχώδη περίοδο της συγκεκριμένης υπηρεσίας. 
Εννέα μήνες μετά τον «γάμο» δημοτικής αρχής – ΑΝΑΣΑ τον Φεβρουάριο του 2021, ο Κυριάκος Αραμπατζής, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μέχρι το φθινόπωρο του ίδιου έτους, υπέβαλε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, κατηγορώντας, μεταξύ άλλων, τον Δήμαρχο για προσπάθεια φίμωσης και καταγγέλλοντας πρακτικές που δεν συνάδουν με τη χρηστή διοίκηση. 
Ακολούθησε η απόλυση του στενού συνεργάτη του Δημάρχου Αντώνη Καμελίδη, καθώς και η διαγραφή Κολιού και η παραίτηση Κιζιρίδη, στις αρχές του 2022, όμως, τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί. Τις τελευταίες μέρες, έγινε γνωστή η παραίτηση Λαζόπουλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε, αλλά και από το ΔΣ του Πολυκοινωνικού. Επιπλέον, μετά την απομάκρυνση Δέλκου από το «τιμόνι» της ΤΙΕΔΑ,  ο κ. Ζαμπούκης έπαυσε από την προεδρία του Πολυκοινωνικού και την Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, δίχως να έχει ανακοινωθεί ακόμη ο αντικαταστάτης της. 
Αυτή η εικόνα απόλυτης διάλυσης αποτυπώνει την προβληματική λειτουργία της δημοτικής αρχής, που μόνο ως ενωμένη ομάδα δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς. Οι διαρκείς ρωγμές και οι ανακατατάξεις που αυτές φέρνουν δεν μπορεί παρά να έχουν επιπτώσεις στο έργο που καλείται να επιτελέσει η δημοτική αρχή, προς όφελος των δημοτών της, οι οποίοι παρακολουθούν άναυδοι αυτό το κακόγουστο σήριαλ, με πρωταγωνιστές πρώην και νυν μέλη μίας παράταξης που, όπως αποδεικνύεται, δεν ήταν σε καμία περίπτωση, ούτε έτοιμη, αλλά ούτε και ικανή, για να διοικήσει τον Δήμο Αλεξανδρούπολης…

Διαβάστε ακόμη  Κωνσταντίνος Μαραβέγιας - Βουλευτής ΝΔ: «Πυρ και μανία» το Twitter με τα 4,2 εκατομμύρια από τον αναπτυξιακό νόμο