«Ο βιασμός είναι μια ψυχική δολοφονία. Θα πρέπει να καταδικάζεται σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι, όπως και μια δολοφονία»

Οι σκοταδιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου σχετικά με τους βιασμούς και τις αμβλώσεις έχουν προκαλέσει σωρεία δικαιολογημένων αντιδράσεων. Άνθρωποι που έχουν υπάρξει θύματα ή έχουν υποστεί την κτηνωδία του βιασμού στην οικογένειά τους ξεσπούν, υπενθυμίζοντας τα αυτονόητα.

Ανάμεσά τους, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, της 19χρονης φοιτήτριας που έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονήθηκε από δύο άνδρες στη Ρόδο, σε δηλώσεις που έκανε στο Mega εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή του για όσα ειπώθηκαν. «Φαντάζομαι ότι όλοι οι γονείς που είμαστε σε αυτή την τόσο δύσκολη θέση αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση. Οργή και αγανάκτηση, γιατί πρέπει κάποιοι που έχουν κάποια αξιώματα, να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, για να μη προκαλούν την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης. Τέσσερα χρόνια μετά τη φρικτή γυναικοκτονία της κόρης του Ελένης, που συγκλόνισε την κοινωνία, ο Γιάννης Τοπαλούδης χαρακτηρίζει το βιασμό ψυχική δολοφονία.

Διαβάστε ακόμη  Σύλληψη και πρόστιμο επειδή πουλούσε παράνομα 18 είδη οικιακής χρήσης

«Ο βιασμός είναι μια ψυχική δολοφονία του παιδιού, αλλά και κατ’ επέκταση ολόκληρης της οικογένειας. Ο βιασμός λοιπόν, θα πρέπει να καταδικάζεται σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι, όπως και μια δολοφονία. Αυτά που εκφράζει ο συγκεκριμένος ιερέας αντικατοπτρίζουν απλά και μόνο τις δικές του και μόνο προσωπικές απόψεις», είπε και συμπλήρωσε: «Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί είναι εκπρόσωποι του Θεού εδώ στη γη. Δεν αντιπροσωπεύουν τον ίδιο το Θεό».

ΠΗΓΗ: rosa.gr